Obavijesti

News

Komentari 117

Razotkriveni kutinski uhljeb: 'Dajem ostavku na sve političke funkcije i izlazim iz stranke'

Razotkriveni kutinski uhljeb: 'Dajem ostavku na sve političke funkcije i izlazim iz stranke'

Davor Kljakić, potpredsjednik kutinskog gradskog vijeća odlučio je dati ostavku na sve svoje političke funkcije i napustiti HSLS. Učinio je to nakon ekskluzivnih snimki i niza otkrića 24sata

Davor Kljakić, predsjednik gradskog vijeća Grada Kutine, potpredsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke te član vladajuće koalicije u Kutini, oglasio se priopćenjem. Kljakić je jedan od glavnih aktera afere Eko Moslavina koju su razotkrila 24sata te je upravo poručio da će dati ostavke na sve svoje političke funkcije te istupiti iz HSLS-a.

Imamo snimke uhljebljivanja u Kutini: "Ma nek čisti papire, skuplja, je*em im mater!"
Imamo snimke uhljebljivanja u Kutini: "Ma nek čisti papire, skuplja, je*em im mater!"

Prenosimo njegovo priopćenje: 

"Vezano uz aktualna događanja vezana uz tvrtku EKO Moslavina i niz natpisa u medijima temeljnih na istupima gospođe Adrijane Cvrtile želim ovim putem iznesti činjenice vezane uz dio izjava koje se odnose na mene osobno:

1. Izjave gospođe Cvrtile smatram iskonstruiranim, jednostranim, netočnim i sustavno nečasno pripremljenim kako bi temeljem takvih neistina i iskrivljenih tvrdnji potpuno izvučenih iz konteksta ostvarila svoje osobne ciljeve putem diskreditacije dužnosnika Grada Kutine. Potpuno podržavam pravo svakog građanina da nadležnim pravnim instancama države prijavi sumnje na nečasne radnje, no gospođa Cvrtila nije prvenstveno koristila raspoložive zakonske kanale nego je namjerno i sustavno pripremila medijsku hajku na svoje neistomišljenike.

2. Način komunikacije gospođe Cvrtile stvorio je veliku štetu društvu EKO MOSLAVINA, Gradonačelniku, Gradskom vijeću i Gradu Kutini koji se ovih dana personificira kao „grad slučaj“ čime se šteti stabilnosti Grada i realizaciji svih projekata koje je Gradonačelnik i Gradsko vijeće pokrenulo i temeljem njih i dobilo povjerenje građana na izborima.

Napuštanje svih političkih dužnosti

3. Kako sam od Gradskog vijeća Grada Kutine izabran na dužnost Predsjednika i time sukladno političkoj poziciji predstavljam Gradsko vijeće smatram da do razjašnjenja svih okolnosti o kojima govori gospođa Cvrtila ne mogu ostati na toj dužnosti. Takva odluka temelji se na poštivanju standarda po kojemu javni dužnosnici moraju imati integritet, a što do okončanja ovog slučaja nedvojbeno dolazi u pitanje. Sukladno navedenom, u narednim danima ću na propisani način dati ostavke na sve političke dužnosti na koje sam imenovan uključivo i dužnost Predsjednika Gradskoga vijeća Grada Kutine i Potpredsjednika Županijske skupštine Sisačko-moslavačke.

4. Kako ovaj slučaj dovodi u kontekst i HSLS, stranku kojoj sam dugogodišnji član, želim izvijestiti i da ću s danom 10. rujna napustiti sve svoje političke dužnosti u stranici te i istupiti iz članstva stranke kako ne bih u okviru recentnih događanja dovodio potpuno nepotrebno HSLS u poziciju koju kao politička stranka ne zaslužuje. Koristim priliku da zahvalim na suradnji svim članovima stranke i zaželim im uspješan daljnji politički rad.

5. U narednom razdoblju poduzet ću sve pravno raspoložive aktivnosti kako bih u cijelosti razjasnio sva događanja o kojima je gospođa Cvrtila dala izjave na svoj netočan i zlonamjeran način, ali i sve druge događaje koji su vezani uz te i druge okolnosti u odnosu na gospođu Cvrtilu. Sve činjenice se moraju utvrditi kako bi svatko imao priliku jasno i nedvosmisleno preuzeti svoj dio odgovornosti na što sam spreman bez ikakvih ustupaka.

6. Uz zahvalu građanima Kutine na podršci u dosadašnjem radu koristim priliku i da se osobno ispričam na ovim događajima jer mi je kao građaninu našega Grada i predsjedniku gradskog vijeća zaista teško gledati Kutinu u ovom svjetlu.

Zaključno, nakon davanja najavljenih ostavki s javnih dužnosti na koje sam imenovan i istupanja iz članstva u HSLS-u bilo kakvo daljnje javne izjave i komentare vezane uz izjave gospođe Cvrtile više ne namjeravam davati, a u privatnoj parnici ću uvjeren sam dokazati da su tvrdnje Adrijane Cvrtile netočne, iskonstruirane i izvučene iz konteksta s namjerom diskreditiranja Gradonačelnika, Predsjednika Gradskog vijeća i Gradskog vijeća Grada Kutine, a sve s ciljem ostvarivanja uskih privatnih interesa Adrijane Cvrtile na temelju javne dužnosti koju trenutačno obavlja i koju očigledno pod svaku cijenu želi zadržati.", poručio je.

Ovo je uhljeb koji uhljebljuje: Naplatio je koaliciju s HDZ-om
Ovo je uhljeb koji uhljebljuje: Naplatio je koaliciju s HDZ-om

Kljakić je široj javnosti bio nepoznat stranački kadar. Ali je moćan na lokalnoj razini. Kroz snimke koje smo objavili u Aferi Eko Moslavina, jasno se čuje kako naređuje politička zapošljavanja, objašnjava kako se kupuje podrška vijećnika, prijeti direktorici komunalne tvrtke smjenom ako ne bude slušala...

Osim toga, samo za njega su izmislili radno mjesto u državnoj firmi HŽ Infrastruktura.