Obavijesti

News

Komentari 90

''Razrješenje Jokića više ne može čekati, reforma ide dalje''

''Razrješenje Jokića više ne može čekati, reforma ide dalje''
1

Njihovo razrješenje je nešto što ne može dalje čekati, pokušao sam ih nagovoriti da se vrate, ali ne možemo ih više čekati, izjavio je ministar obrazovanja Šustar

VIDEO

Ministar obrazovanja Predrag Šustar je nakon sjednice Vlade rekao kako nikome nije potrebna prevelika uznemirenost

- Mislim da se moramo dogovoriti ono što je dobro za naše građane - rekao je. Dodao je kako ni sa kim nije razgovarao o odustajanju od opoziva Oreškoviću, ali da je to načuo. 

- Nisam provjerio. To morate uputiti kolegama s jedne i druge strane. Volio bih da se pronađe dogovor i da je on na dobrobit svih - zaključio je. 

Stvar dogovora je, rekao je, i eventualno odricanje od Tomislava Karamarka

- Na prvom mjestu su građani - kazao je. 

Osvrnuo se na cjelovitu kurikularnu reformu rekavši da se ona nastavlja. 

- Ona se vraća pod okrilje ministarstva. Pozivam sve koji su djelovali da i dalje budu, jer oni su radili taj rukopis. To je prevažan projekt da bi ga mi pretjerano personalizirali - rekao je Šustar. Upitan je za mandate ljudi u radnoj skupini.
 
- Ekspertna radna skupina je tražila razrješenje. Ja sam ih opetovano pozivao, mi smo razgovarali. međutim, bojim se da je u ovom trenutku njihovo razrješenje ne može dalje čekati. Mi ćemo svakako dobro razmisliti. ja sam ih pokušavao nagovoriti da se vrate. Premalo je vremena da bi se natezali oko toga. reformu moramo depersonalizirati. Ne trpim više odgode -rekao je Šustar. Rekao je kako će vrlo brzo biti formuliran stav ministarstva o zahtjevu za razrješenje. 

- Dajte nam još malo vremena, to će biti vrlo brzo formulirano. Neki vidovi suradnje će ostati, u kom opsegu dajte nam još vremena da to formuliramo - kazao je. Format nove radne skupine, dodao je, je nešto što nije u definiciji posla koji nas čeka. 

- Javna rasprava je središnji događaj. Taj format radne skupine nije format koji že koordinirati javnu raspravu. Nakon toga ide recenzijski postupak gdje ćemo uključiti međunarodne stručnjake da bismo odlučili u kom opsegu i kad ide reforma. To je prevažan projekt, ali moramo naći načina kako da to izbrusimo i čim prije krenemo. Sama radna skupina je dala razuman prijedlog, da bi bilo bolje iduće godine ići u pripremu samih nastavnika kako bi se u implementaciju krenulo iduće godine. Tako da oko toga postoji konsenzus. Prevažna je stvar da bi se oo toga politiziralo i nepotrebno personaliziralo - zaključio je te pozvao na više strpljenja i kolegijalnog duha. 

- Sigurno ćemo imati dokument kojim će biti zadovoljan i djeca i roditelji - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije