Obavijesti

News

Komentari 99

Recept za ljubav: "Kad moja Stoja drekne, ja pobjegnem..."

Recept za ljubav: "Kad moja Stoja drekne, ja pobjegnem..."
4

Romeo i Julija: Iako su obje obitelji bile protiv braka pravoslavca i katolkinje, Stoja i Jovan vjenčali su se 1946. godine. Nikad se nisu niti posvađali, vole se kao prvog dana...

VIDEO

"Fratar je rekao Stojinu ocu crkvenjaku: ‘Ako joj je sudbina, neće ona pitati ni mene ni tebe, otići će’. Otac je odgovorio da se njegova kći još neće udavati, ali se prevario. Pitao sam je samo na kojem će guvnu biti i kad da dođem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Rekla mi je gdje i kad i ja sam došao po nju u Kruševo. Ona je ovce i koze na ispaši ostavila drugim pastirima da ih vrate kući te je otišla sa mnom. Od tada smo zajedno", ispričao nam je to Jovan Čude, vitalan 90-godišnjak, koji je u braku s voljenom Stojom (88) čak 70 godina.

Platinasti pir obilježili su 5. studenog, ali bez proslave i jako skromno, jer u podstanarkom stanu u Obrovcu u obilju ima samo ljubavi. Kruševljanski “Romeo i Julija” morali su se izboriti za svoju ljubav jer su davne 1946. obje obitelji nastojale da do njihova braka ne dođe. Jovan je pravoslavac, a Stoja katolkinja. Osim obiteljskih pritisaka na početku, koji su prestali nakon što su vezu ozakonili brakom, više nisu imali problema.

- Za mene je ona bila najlipša u selu - kaže Jovo Čude, a supruga Stoja dobacuje da je on bio najljepši u općini, ne samo za nju, nego za sve ženske.

- On je radio u uredu s finim ženskama. One su ga znale ispod ruke uhvatiti, a ja bih hodala za njima i ne bih ništa rekla. Znala sam da će on meni kući doći - smije se Stoja i dodaje da nema njoj do njezina “Johana”.

- Nema kad nikog nema, a da ‘ko oće, ostavi ti mene - zadirkuje je suprug.

To je valjda i recept dugovječne ljubavi. Kažu da se nisu nikad ljutili, psovali ni vikali, nego su se lijepo slagali i smijali.

- Ako bi ona počela vikati na mene, ja bih pobjegao - praktičan je Jovo, a Stoja dodaje da je on njoj uvijek dobar bio i da se nikad nije bojala da će je napustiti iako je bio omiljen među ženama.

- Bio bih ja tebe napustio da si mi bila loša - odbacuje joj suprug prikriveno priznanje, pa se onda opet od srca zajedno smiju, a Jovo zaključuje da “sve dolazi i doć’ će, sve prolazi i proć’ će, ali ostaje samo muka sa ženom“. On je sa svojom, međutim, ostao punih 70 godina.

Supružnicima se njihov bijeg i potajno vjenčanje vratilo istom mjerom jer su jednoj od kćeri branili da se uda sa 17 godina. No i ona je pobjegla od kuće i - potajno se vjenčala!

- Kako zaslužiš, tako dobiješ - smiju se platinasti supružnici.

Ljubav je pobijedila i neimaštinu

Stoja se udala s 18 godina, a do 29. godine rodila je šestero kćeri. Od njih ima 29 unučadi i praunučadi. Najgore im je bilo kad djeci nije imala što dati za obući.

Stoja i Jovan nikad se nisu međusobno posvađali. I danas se šale na svoj račun te se vole kao i prvog dana

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije