Obavijesti

News

Komentari 232

Reiner: Beljak nije dostojan Tuđmanu ni obrisati cipele

Reiner: Beljak nije dostojan Tuđmanu ni obrisati cipele
1

Beljak je na potpisivanju deklaracije o borbi protiv korupcije ustvrdio je da svaka zemlja ima korupciju, jedino kod nas korupcija ima državu i domovinu. Dodao je i da je otac te korupcije Franjo Tuđman

VIDEO

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) žestoko je u ponedjeljak odgovorio na tvrdnju Kreše Beljaka (HSS) da se u Hrvatskoj "otac korupcije zvao Franjo Tuđman" poručivši kako bi bilo "smješno da nije tragično tko to govori" te kako Beljak "nije dostojan Tuđmanu ni obrisati cipele".

- Da to o čovjeku koji je osnovao modrenu Hrvatsku govori čovjek koji je pravomoćno osuđen zbog teške provale u više automobila na osam mjeseci, uvjetno tri godine, i da se takav lik uopće usudi takvo nešto govoriti o dr. Franji Tuđmanu kojem nije dostojan obrisati ni cipele - izjavio je Reiner novinarima u Hrvatskom saboru.

SDP: Premijer ima povrijeđen ego, a učitelji pate zbog toga
SDP: Premijer ima povrijeđen ego, a učitelji pate zbog toga

Zapitao se i hoće li ijedan pravi HSS-ovac, od onih koji poštuju braću Radića, Mačeka i Josipa Pankretića ikada više moći glasovati za "osobu koja je tako nešto rekla o predsjedniku Tuđmanu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Antikorupcijskoj koaliciji, koju čine SDP, HSU, HSS i SNAGA, čiji su čelnici potisali Deklaraciju o borbi protiv korupcije, poručio je da su se trebali prozvati "korupcijska, a ne anitkorupcijska koalicija".

Pritom je upro prst u predsjednika SDP-a Bernardića, koji je dobio dar od 263.000 kuna i čelnicu GLAS-a Anku Mrak Taritaš jer je zaboravila prijaviti stanovei garaže, davala honorare samoj sebi, "pa do cijene obnove kuća u Gunji i Rajevom Selu za milijune kuna".

Bernardićevu ispriku za dobiveni novac ne smatra dovoljnom.  "Ja bih isto volio da mi netko dade te novce, pa da se ispričam i onda je sve u redu i prihvatljivo", uzvratio je na novinarsku opasku da se šef SDP-a ispričao javnosti.

Petrijevčanin Vuksanović: Lažne, neutemeljene i sramotne izjave

Zagreb: Sabor nastavio sjednicu raspravom o uspostavi okvira za pružanje lučkih usluga

Beljakovu izjavu osudila je i HDZ-ova zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović.

- To su lažne, neutemeljene i sramotne izjave usmjerene protiv aktera hrvatske političke scene, a što je najtužnije, protiv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji je znao preuzeti inicijativu u teškim vremenima kad je to trebalo. Osoba koja je to izjavila pokazuje da joj nije stalo do istine, nego do manipulacije i laži, na čemu gradi svoju političku platformu - poručila je zastupnica.

Beljak je na potpisivanju deklaracije ustvrdio je da svaka zemlja ima korupciju, jedino kod nas korupcija ima državu i domovinu.

- Otac te korupcije zvao se Franjo Tuđman. Kum te korupcije zove se Vladimir Šeks, tvorac prvog Ustava. Djeca te korupcije zovu se Ivo Sanader i Andrej Plenković, a ovo što se danas događa je kulminacija tridesetogodišnjeg upropaštavanja Hrvatske - kazao je Beljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom
DHMZ upozorava: 'Stiže naglo zahlađenje. Dolaze nam obilne oborine, a moguć je i snijeg...'
STIŽE PROMJENA VREMENA

DHMZ upozorava: 'Stiže naglo zahlađenje. Dolaze nam obilne oborine, a moguć je i snijeg...'

Pratite upozorenja na opasne vremenske pojave, osobito ako planirate putovanje jer se na prometnicama kroz Gorsku Hrvatsku mjestimice očekuju zimski uvjeti, a duž obale ograničenja u prometu zbog olujne bure