Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
511 komentara

Reiner je samo šutio: Kako su stražari Bunjcu oduzeli mobitel

Ivana Sinčića iznijeli su iz Sabora iako nije dobio opomenu, a imamo i snimku na kojoj zastupniku Branimiru Bunjcu izvan svih ovlasti oduzimaju mobitel. Reiner je šutio

Foto: BrightSide/Screenshot
511 komentara

Saborska straža je prekršila svoje ovlasti, ali ne smatramo odgovornim njih nego predsjedavajućeg Željka Reinera.

Glasnogovornik Živog zida Tihomir Lukanić to nam je rekao uz potvrdu da su cijeli slučaj izbacivanja zastupnika prijavili Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav.

U cirkusu u petak HDZ-ovac Reiner naredio je udaljavanje zastupnika Živog zida Ivana Pernara. Straža je odnijela i zastupnika Ivana Sinčića, koji nije imao nikakvu opomenu niti je trebao napustiti dvoranu. Trećem zastupniku Živog zida, Branimiru Bunjcu, oduzeli su mobitel, što se jasno vidi na snimci koju je snimio zastupnik Saša Đujić.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vratili su mi ga nakon deset minuta, neću ništa pokretati protiv njih, samo očekujem ispriku - komentirao je poslije Branimir Bunjac.

Živi zid smatra kako je sve te pogreške mogao spriječiti Reiner, ali nije reagirao.

Peđa Grbin (SDP), koji je potpredsjednik Odbora za Ustav i poslovnik, kaže kako ima osnove za predstavku te da će slučaj razmotriti. Reiner ne može imati posljedice osim političkih. Pitamo se, ako odbor zaključi da je pretjerao i da nije spriječio prekoračenje ovlasti, hoće li i dalje voditi sjednice? Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a, smiruje te kaže da je Pernar prvi pretjerao i prekršio Poslovnik dobacivanjem.

- Svima je bilo neugodno. I zastupnici i predsjedavajući trebaju naći način da izbjegnu takve situacije - kaže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Cirkus u Saboru: Pernara iznijeli iz sabornice, samo se derao, nije se opirao Reporter: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on Friday, 20 January 2017

Nisu željeli da ih snimaju

Zastupniku niti policija ne može uzeti mobitel, oni imaju imunitet, ne prolaze ni kontrolu na ulazu u Sabor. Branimiru Bunjcu mobitel su oduzeli, ali se on brzo snašao i uzeo drugi da može snimati. Od saborske straže očekuje ispriku.

Reiner je vrlo ‘lak na okidaču’

Oporbenjak Peđa Grbin kaže da od svih HDZ-ovih potpredsjednika upravo Reiner trpi najviše kritika jer prekida zastupnike u govoru, lako izriče opomene i naređuje udaljavanja iz sabornice.

 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message