Obavijesti

News

Komentari 372

"Rekao mi je da će se izvući na PTSP ako ga prijavim policiji"

"Rekao mi je da će se izvući na PTSP ako ga prijavim policiji"
1

PRIJETIO Suprug joj je, kaže, govorio da neće dobiti ništa ako pokrene parnicu i bude li s njim htjela dijeliti imovinu. Rekao je i da će se izvući na PTSP prijavi li ga za pokušaj ubojstva

VIDEO

Na kraju ispada da sam ja kriva. Svi me optužuju, od rodbine do prijatelja. Pitaju me: ‘Zašto si to učinila?’. A što sam trebala? Čekati da me ubije, rekla nam je Mara Tomašević, supruga požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:46

Njega je u utorak privela policija jer je nasrnuo na nju. Posvađali su se, a on ju je odgurnuo. Pala je i glavom udarila u radijator. Otišla je u bolnicu, a liječnici su obavijestili policiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja ga se ne bojim, može me samo ubiti - rekla je vidno uznemirena žena vraćajući se jučer s radnog mjesta u lokalnoj osnovnoj školi. Na njezinu su licu vidljivi tragovi neprospavanih noći te je pravo čudo što je uopće došla na posao.

Mom suprugu su oduzeli oružje, kazala je kratko Tomašević i dodala da ne zna gdje je on trenutačno.

Kući nakon svega nije dolazio. Ona je zbog svega u teškom stanju i šoku.

Nije mogla sa sigurnošću reći kad je točno pisala Andreju Plenkoviću, predsjedniku HDZ-a. - Bilo je to prije nego što je drugi put izabran za župana. Imam oba pisma u mobitelu - rekla
je Tomašević. 

'Bio je u autu s ljubavnicom'

Sve je, kaže, trajalo dvije godine. I prije ga je namjeravala prijaviti, ali su je kći i drugi članovi obitelji odgovarali kako suprugu ne bi upropastila karijeru.

- Prijetio mi je i nožem, govorio da će me rasparati. Preklinjala sam ga i molila da prestane, rekla sam mu da pazi na svoj ugled i funkciju koju obnaša i da bi mogao proći kao bivši ministar Lalovac - kazala je za Telegram.

- Problemi su krenuli unazad dvije godine kad sam saznala da ima ljubavnicu s kojom se često dopisuje mobitelom - rekla je pak sucu Prekršajnog suda nakon što supruga uhitili i priveli na taj sud.

- Govorio mi je da sam luda, da to nije istina, a i od ljubavnice sam dobivala poruke uvredljivog sadržaja. Pisala mi je da sam stara, smežurana baba i da me je zato i ostavio - dodala je Tomašićeva supruga.

Pokušala je, kaže, razgovarati s mužem, a on je nasrnuo na nju. Slomio je mobitel i vrijeđao je. Takvo ponašanje više nije mogla trpjeti pa je rekla da će pokrenuti brakorazvodnu parnicu i tražiti podjelu imovine.

- Budeš li sa mnom dijelila imovinu nećeš dobiti ništa. Dobit ćeš k****. ja mogu kako hoću - kaže da joj je tad rekao suprug.

Dodala je kako je brakorazvodnu parnicu pokrenula prije dvije godine i da otad zbog straha od nasilnog supruga živi u spavaćoj sobi na katu kuće. Unatrag godinu i pol sve su se češće svađali, pri čemu bi on na nju i fizički nasrtao, kazala je.

- Gušio me, šamarao, prijetio da će me ubiti. Činio je to bez obzira jesu li sin i snaha, koji žive s nama, u kući ili ne. Jednom prilikom sin mi je rekao da odem u sobu, da se maknem od oca kako otac ne bi napravio neko zlo. Snaha i sin nisu reagirali jer su ovisni o mojem suprugu - dodala je napomenuvši da ju je incidente sa suprugom imala barem jednom mjesečno.

Sve rješavaju šakama

- Tako je bilo bez obzira je li on bio trijezan ili pod utjecajem alkohola - rekla je Mara.

- Jednom prilikom mi je razbio nos. Krvarenje nisam mogla zaustaviti cijelu noć - nastavila je iskaz Mara koja je napomenula i da joj suprug ima tešku ruku.

Rekla je i kako ju je jednom prilikom suprugova ljubavnica udarila u glavu i izgrebala dok ju je suprug držao.

- Zatekla sam ih u autu pred njezinom kućom - rekla je dodavši da liječničku pomoć dosad nije tražila također zato što nije željela suprugu uništiti političku karijeru. U ponedjeljak je, kaže, čula supruga da razgovara na mobitel. 

'Grebala me, a on me držao'

Čula je kako u slušalicu govori “Laku noć, ljubavi” te ga je pitala je li to zove “kuju”.

- Nakon toga nasrnuo je na mene. Ošamario me, a zatim gurno na radijator. Pobjegla sam na kat, a on je trčao za mnom i vikao da će me ubiti. Prije je znao govoriti da će se izvući na PTSP ako ga prijavim za pokušaj ubojstva - rekla je dodavši da joj je rekao da “je** i nju i policiju kad mu je rekla da će ga prijaviti. Policiji je u ponedjeljak rekla da se boji za život jer joj suprug posjeduje dvije lovačke puške i dva pištolja koje drži pod ključem u sefu. Njezin suprug sudu je rekao da su fizičkog nasilja nije bilo, a da su se povremeno svađali, što smatra normalnim za svaki brak. Dodao je kako nema ljubavnicu, a da je njegova supruga ljubomorna kad ga u novinama ili na portalima vidi u društvu žena, a da se on kao dužnosnik mora susretati s ljudima. Za spornu večer kaže da je supruga počela s izljevima ljubomore kad je došao kući i sjeo večerati. Optužila ga je, kaže, za bračnu nevjeru.

- Rekla je da će me prijaviti policiji, a ja sam rekao neka prijavi, samo da prestane brojiti - rekao je dodavši da supruga nakon toga izašla iz kuće, a da je on zatim otišao prenoćiti u kuću na selu. Nakon svega dobio je zabranu prilaska suprugi na udaljenost manju od pet metara.

Tijekom srijede Mara je posjetila Centra za socijalnu skrb zbog novih okolnosti u postupku razvoda od muža. Kako neslužbeno doznajemo, prvi je zahtjev povukla nakon što joj je suprug prepisao polovicu kuće.

Andrej Plenković komentirao je jučer izjavu Mare Tomašević da mu je dva puta pisala o nasilnom ponašanju supruga.

- Ja sam sinoć, kako čitam ono što mogu, prvi put vidio da je ona pisala. Provjerili smo i, zaista, pronađen je jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao - kazao je Plenković, javlja N1.

Žao mu je što se potkrala pogreška suradnika. Iznenadio se što mu je pisala jer se ne poznaju. Ipak, misli da je stranka brzo reagirala nakon što su svi doznali za incident. Novinari su za komentar pitali i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

'J***š i tebe i policiju'

- Upravo sam dobio tu informaciju, provjerit ćemo zašto predsjednik HDZ-a o tome nije bio informiran. Očito je u stranci došlo do pogreške. Kad smo doznali, reagirali smo promptno, raspustili smo ogranak HDZ-a Požeško-slavonske županije - kazao je Jandroković.

Ponašanje župana osudili su i saborski zastupnici iz redova SDP-a.

- SDP najoštrije osuđuje ponašanje Alojza Tomaševića i traži njegovu neopozivu ostavku jer je takvo ponašanje nedopustivo i neprihvatljivo - rekli su zastupnici na saborskoj konferenciji za novinare. Istaknuli su da se u požeškom HDZ-u problemi rješavaju šakama, a protagonisti ostaju na važnim funkcijama te još dobivaju i nagrade. Zdravko Ronko istaknuo je kako se za obiteljsko nasilje u obitelji župana Tomaševića znalo dugo, ali da nitko nije reagirao.

- Nije bitno hoće li biti novi izbori ili ne, bitno je da takvo ponašanje i takvi nasilnici ne smiju egzistirati, a pogotovo ne u javnom prostoru. A požeški javni prostor pun je toga baš u vrhu HDZ-a, koji je dobro znao koliko dugo župan provodi nasilje nad suprugom, a proljetos ga je nagradio kandidaturom za župana.

Sabina Glasovac rekla je da je nasilje nasilje bez obzira na to je li riječ o jednom ili nekoliko šamara. Jedini način da HDZ i vladajući pokažu da im je nasilje neprihvatljivo je da Tomašević podnese promptnu ostavku.

- Ključna uloga države je prevenirati, a ako je moguće, spriječiti ga nakon prvog puta - dodala je Glasovac i pohvalila odluku o raspuštanju HDZ-ova županijskog ogranka.

- Znači li to da vladajući i premijer nasilje toleriraju sve dok ne postane javno? Iz ovog se može zaključiti da je to upravo tako. Očito u požeškom HDZ-u komunikacija šakama nije iznimka nego je pravilo. Unatoč tome oni i dalje obavljaju funkcije - zaključila je Glasovac.

Trebaju pomoći i zakoni

Inače, Tomaševiću ovo nije prvi incident u javnosti. U opisu videosnimke dostupne na YouTube kanalu Živog zida Istre stoji kako se “ekipi iz HDZ-a nije svidjelo što su aktivisti prilikom dijeljenja letaka govorili: ‘Dosta je lopova i 25 godina pljačke, glasajte za Živi zid’, pa su došli provocirati bacajući naše letke na pod”. 

Na samom početku snimke vidi se i čuje kako Tomašević dobacuje aktivistu: “papane, Jugoslavenčino”, “ajde papčino” i “ajde, dripac i balavac, ajde”. Jedan od aktivista upitao je ženu s obilježjima HDZ-a: “Jesam li ja došao vas provocirati ili ste vi došli nama bacajući naše letke? Može vas biti sramota”. Budući da je i Tomašević na sebi imao stranačka obilježja, najvjerojatnije je kako je snimka nastala tijekom predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

Na pitanje drugog aktivista misli li s takvom kulturom ući u Sabor, Tomašević je u kameru odgovorio: “Vi mislite u Sabor, državu voditi na jugoslavenski način, ovako rade samo Jugoslaveni”.

U mailu je vapila da joj se pomogne

“Poštovanje, gospodine Plenković!

Još jednom vas molim da nešto poduzmete što se tiče Alojza Tomaševića. Neka se makne s dužnosti koju obnaša kako ne bi naštetio vama i stranci. Čovjek koji je nasilnik u svojoj obitelji, koji mlati svoju ženu, koji razbija mobitel supruzi, koji prijeti i diže nož na suprugu da će zadaviti, izbosti, zaklati suprugu... Da će supruga vidjeti sve kad prođu izbori...

Takvoj osobi nije mjesto na toj dužnosti i stoga vas molim da nešto učinite jer ću u protivnom sve iznijeti u javnost...

Lijep pozdrav, Mara Tomašević"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 372
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje