Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
194 komentara

Rent-a-pašnjak: Ovako izgleda vila Lovre Kuščevića na Braču

Dao sam zahtjev da se unese u katastar...Hvala Bogu, imam puno nekretnina, nije moguće sve to pratiti, izjavio je danas ministar Kuščević

Foto: Booking.com, Patrik Macek/Pixsell
194 komentara

Ministar uprave Lovro Kuščević izgradio je kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar. Za taj prekršaj predviđena je kazna od 3000 do 6000 kuna. 

Ministar je danas potvrdio svoj propust:

- To sam pročitao u medijima. Zaista sam to propustio. Dao sam zahtjev da se unese u katastar. Hvala Bogu, imam puno nekretnina, nije moguće sve to pratiti. Dao sam zahtjev da se evidentiraju u katastru sve moje nekretnine

Na pitanje kako mu se to moglo dogoditi, Kuščević je odgovorio: 

- Tko će voditi računa?

"Imate toliko nekretnina da ne možete pratiti?" - pitala ga je novinarka.

- Bogu hvala, da, rekao je ministar.

Zagreb: Doček izbornih rezultata u srediÅ¡njici HDZ-a KAKO JE GOVORIO KUŠČEVIĆ 'Spajanje katastra i zemljišnih knjiga je reforma svih reforma'

Rasprodana cijelo ljeto

Kuščevićeva vila "Holiday home Nerezisca 13" gotovo je cijelo ljeto rasprodana, a prvi slobodan termin je između 17. i 24. kolovoza. Tjedan dana tamo stoji 16.391 kunu što znači da dan u prosijeku stoji 2340 kuna. 

Vila je peterosobna, a ima opremu za fitness, vanjski bazen, roštilj, perilicu posuđa, mikrovalnu, a uz sve to i pogled na more. 

NIJE UPISAO KUĆU U KATASTAR: Kuščević: Ne mogu pratiti sve to, imam ja puno nekretnina...

Prosječna ocjena na servisu Booking.com za Kuščevićevu, kako je navedeno, vikendicu je 8,4 što se smatra vrlo dobrim. Navedeno je i da osoblje govori engleski, njemački, danski, norveški i švedski. 

Ono što upada u oči na fotografijama iz unutrašnjosti vile je i hrvatski grb s prvim bijelim poljem na polici:

Foto: booking.com

I dalje se vodi kao pašnjak

Kuščevićevo zemljište nalazi se na kraju Nerežišća. Tamo je kuća za koju Kuščević u imovinskoj kartici navodi da ima 350 četvornih metara s okućnicom. No, prema zemljišnim knjigama, na tom je mjestu tek zemljište, a kuća ne postoji.

Pogledamo li u online katastar vidljivo je da se zemljišna čestica 3898 k.o. Nerežišća, u vlasništvu Kuščevića, još uvijek vodi kao pašnjak.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message