News

Komentari 160

Restorani bi od 1. lipnja mogli raditi i u zatvorenom, kafići ne. Na tulume s negativnim testom

Restorani bi od 1. lipnja mogli raditi i u zatvorenom, kafići ne. Na tulume s negativnim testom

Dio popuštanja odnosit će se samo na osobe koje budu imale digitalnu zelenu potvrdu, kolokvijalno nazvanu covid-putovnica

Od 1. lipnja Hrvatska bi mogla krenuti s ozbiljnijim popuštanjem epidemioloških mjera, koje bi uključivale i otvaranje unutarnjih dijelova restorana, kao i ukidanje zabrana održavanja svadbi i koncerata te postupno produljenje dozvoljenog radnog vremena sa sadašnjih 22 sata.

Kako prenosi Jutarnji, dio popuštanja odnosit će se samo na osobe koje budu imale digitalnu zelenu potvrdu, kolokvijalno nazvanu covid-putovnica. Nju će dobiti oni koji su se cijepili, preboljeli virus ili imaju negativan test. Ona bi trebala trajati 180 dana za one koji su se cijepili, ili 48 ili 72 sata za one koji su napravili PCR test. Moći će

Prema trenutačnom planu Stožera, unutarnji dijelovi kafića do daljnjega bi ostali zatvoreni.

Mladi na zabave s negativnim testom?

Ako bi se organizirale zabave, mlađa populacija koja bi išla na njih će uglavnom trebati negativan test ili dokaz o preboljenju jer još nisu bili na redu za cijepljenje. Nadležni se nadaju da će ovako popularizirati cijepljenje i motivirati mlade da prime barem prvu dozu do 1. lipnja.

Djeca će moći u restoran s cijepljenim roditeljima, ali i ne preko granice

Djeca bi trebala biti izuzeta ovih pravila jer nisu imala mogućnost cijepljenja. Roditelji bi u unutarnji dio restorana mogli i s djecom koja nemaju negativan test, no djeca starija od sedam godina pri prelasku granice moraju imati negativan test.

 

Najčitaniji članci