Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Riječki Psiho u Lepoglavi napao čuvare: 'Odbio je izaći u šetnju'

Trostruki ubojica izgubio je živce kad su mu rekli da mora u šetnju zatvorskim dvorištem ili će stegovno odgovarati. Neslužbeno doznajemo kako je pravosudni policajac završio na šivanju glave

dvorski
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
204 komentara

Riječki Psiho Ivan Dvorski, trostruki ubojica koji robija u najstrožem zatvoru u zemlji, tavom je napao i ozlijedio zatvorskog čuvara. Neslužbeno doznajemo kako je pravosudni policajac završio na šivanju glave. U pomoć mu je priskočio kolega te su nekako uspjeli savladati pobješnjelog ubojicu. 

- Možemo potvrditi da se jučer u Lepoglavi dogodio napad zatvorenika na službenu osobu te da se dalje postupa u skladu sa zakonskim odredbama - rekli su nam u Ministarstvu pravosuđa ne navodeći ime zatvorenika. 

Nel Pavletić Riječki Psiho Ivan Dvorski dobio 101 godinu zatvora

Kako doznajemo, incident se dogodio u utorak kad se pravosudni policajci došli po Dvorskog kako bi ga odveli na šetnju zatvorskim dvorištem. Dvorski je odbio izaći u dvorište na što su ga upozorili da će, ako ne bude izašao u šetnju, morati stegovno odgovarati. Kad je to čuo potpuno je izgubio živce i nasrnuo na čuvare. 

dvorski | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjećamo, Ivan Dvorski osuđen je na ukupno 101 godinu zatvora (osam godina za razbojništvo, 30 godina za ubojstvo Đanija Vukoše, 30 godina za ubojstvo Benita Vukoše, 30 godina za ubojstvo Mirjam Švaljek i tri godine za zapaljenje stana i dovođenje u opasnost ljudi i njihove imovine). No izrečena mu je jedinstvena kazna od 40 godina zatvora što je bila maksimalna kazna za ovakva nedjela.

Nel Pavletić Ivan Dvorski-Psiho: Jeste sve zapisale, kurve jedne?

U noći na 13. ožujka 2007, između 2 i 3 sata, Dvorski, koji je tada imao 21 godinu, je s još dvojicom došao u neboder na Vežici u Rijeci, u kojem je na 12. katu živio Vukoša.

dvorski | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Udarcem nogom razvalili su ulazna vrata, upali u stan, te u sobi na krevetu zatekli Đanija Vukošu (42) i njegovu nevjenčanu suprugu Mirjam (21).

Nel Pavletić Ivan Dvorski Psiho: Zašto me niste odmah osudili?

Prijeteći pištoljem zatražili su novac i drogu. Kako su prijetnje bile sve strašnije, Mirjam je iz druge sobe donijela 3000 kuna i 150 eura. Đani, koji se malo pribrao, pokušao ih je spriječiti , ali je najprije uboden u leđa katanom, vrstom japanskog mača. Potom je Đani bezdušno usmrćen hicem u srce i glavu. Dvorski je Mirjam i Benita likvidirao hicima u glavu.Potom je podmetnuo požar u stan.

Možda vas zanima i ovo:
Message