Poplavljena Hrvatska: U Rijeci palo 220 lit. kiše po kvadratu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 122

Poplavljena Hrvatska: U Rijeci palo 220 lit. kiše po kvadratu

Poplavljena Hrvatska: U Rijeci palo 220 lit. kiše po kvadratu
62

Vodena stihija okrenula je automobile koji su vozili nizvodno, a poplavljen je i Zadar gdje pomažu vatrogasci. U Varaždinu i Čakovcu jutros je izmjereno 9 stupnjeva

VIDEO

U srijedu oko 23 sata u Rijeci je počela padati kiša koja je u kratko vrijeme preplavila grad. 

 - Prema našim podacima, u Rijeci je od srijede u osam sati ujutro pa do četvrtka ujutro palo do 220 litara kiša po četvornom metru. No, kiša još uvijek pada i padat će i dalje u cijeloj zemlji. Kada se sve bude zbrajalo, količine će biti značajne - rekao je meteorolog Nebojša Subanović za 24sataTV.

Kako piše Novi list, moćna vodena stihija okrenula je automobile koji su vozili nizvodno. Oko 23.20 nestalo je struje i oluja je nakratko paralizirala cijeli grad. 

Obilna kiša Rijeku je poplavila već u srijedu oko 15.30 sati. Voda je sukljala iz šahtova, a automobili nisu mogli voziti.

U Varaždinu i Čakovcu 9 stupnjeva Celzijevih

Cijelu Hrvatsku danas očekuje oblačno, kišovito i vrlo vjetrovito vrijeme. Kiša će u mnogim predjelima biti obilna, a najviše će padati u Središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj, te na srednjem i južnom Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije. 

Jaka do olujna, a na udare i orkanska bura puhat će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana., dok će jako i olujno jugo puhat na srednjem i južnom Jadranu. 

Temperature zraka nastavljaju padati, pa će tako tijekom dana najviša temperatura u unutrašnjosti biti između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih. Na sjevernom Jadranu temperature će se kretati između 12 i 15 stupnjeva, a na južnom od 15 do 20 stupnjeva. 

U četvrtak ujutro u 6 sati na Sljemenu je izmjereno tek 6 stupnjeva Celzijevih, dok je građane Čakovca i Varaždina dočekalo hladno jutro i 9 stupnjeva Celzijevih. 

Noćas oko 1 sat skupila se voda u podvožnjaku na južnoj obilaznici grada Čakovca pa je dio ceste zatvoren od raskršća za Strahoninec do rotora kod Nedelišća. Promet je reguliran obilaznim pravcima, a vatrogasci ispumpavaju vodu iz podvožnjaka. 

Na Šolti grom uzrokovao požar, kaos u Splitu i Solinu 

Veliki  pljuskovi izazvali su kaos na splitskim i solinskim prometnicama. Zbog bujica iskakale su šahte, a solinski rotor bio je poplavljen, te su se stvorili zastoji. Udarci groma izazvali su požare na trogirskom području, a oko 5.30 sati izbio je iz istog razloga požar na otoku Šolti u blizini mjesta Nečujam. Vatra je zahvatila travu i nisko raslinje. Požar su oko 10.30 sati gasili DVD Šolta i tamošnja sezonska postrojba. 

Gorio je i objekt uz nogometno igralište kod splitskog deponija Karepovac. U Splitu je u posljednja 24 sata palo 35 litara kiše po metru četvornom, a najveći pljuskovi su bili u jutarnjim satima. Uslijed udara groma došlo je do zapaljenja u Marini iznad Trogira te kod Labina i na Čiovu.

Zbog jakog nevremena u četvrtak bilo je odrona na cestama Splitsko-dalmatinske županije. Cestarska služba uklonila je stijene kod Dicma, Klisa, te s državne ceste D20 u pravcu Kamenskog. Također, čišćeni su odvodi na solinskom rotoru kako bi se povuklo gotovo pola metra vode.

JVP Split tijekom noći i jutra zaprimila je 50-ak poziva građana zbog poplavljenih podruma, skladišta i stubišta, a mnogi su se pokazali neutemeljenima. Vatrogasci su na vrijeme intervenirali su u osnovnoj školi Mejaši gdje je prijetilo da voda prodre u dvoranu.

- Pozive građana primali smo cijelu noć, a bilo ih je više od 50, no tek 10-ak ih je bilo nužnih za intervenciju. Ugasili smo požar na montažnom objektu na igralištu na Karepovcu, ispumpavali smo vodu iz niza podruma i skladišta - kazao je dežurni dispečer JVP-a Split.

Zadar kao Venecija

Zbog obilne kiše koja je tijekom četvrtka ujutro pala na zadarskom području, Državna intervencijska postrojba Zadar sa šest vatrogasaca i dva vozila, priključila se lokalnim vatrogasnim snagama u ispumpavanju vode, izvijestili su iz Državne uprave za zašititu i spašavanje. 

Vatrogasci imali pune ruke posla

Vatrogasci su intervenirali u više mjesta u Primorsko-goranskoj, Istarskoj, Međimurskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. U Puli su uklonili srušeni stup javne rasvjete, a u Rovinju su uklanjali oborena stabla s prometnica. Srećom, nije bilo veće materijalne štete.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 122

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura