Obavijesti

News

Komentari 80

Kiša pada bez prestanka: Voda poplavila ulice i dućane u Rijeci

Kiša pada bez prestanka: Voda poplavila ulice i dućane u Rijeci
10

Kiše koje proteklih dana padaju u Hrvatskoj dovele su do bujanja rijeka, osobito na riječkom području gdje su se, zbog nabujale Rječine, pod vodom našli poslovni prostori...

VIDEO

Obilne kiše u Rijeci poplavile centar grada Više na http://bit.ly/2fx2hz9 Reporter: Meri Tomljanović

Posted by 24sata on Monday, November 21, 2016

Kiše koje proteklih dana padaju u Hrvatskoj dovele su do bujanja rijeka, osobito na riječkom području gdje su se, zbog nabujale Rječine, pod vodom našli poslovni prostori u Ružićevoj ulici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Osim njih, poplavljen je i stadion na Kantridi, a s obzirom da će kiša padati i idućih dana, situacija bi se mogla dodatno zakomplicirati.

POGLEDAJTE VIDEO: Nabujala Rječina izlila se iz korita i poplavila poslovne prostore

Pokretanje videa...

00:54


Vodostaj Rječine u 8 sati na mjernom mjestu na Titovom trgu iznosio je 165 cm, što je razina koja prelazi u “crveno područje” odnosno poziva na uvođenje mjera za obranu od poplava.

Čitatelji portala Riječanin javljaju kako su i vodostaji mnogih lokalnih rječica, potoka i ponornica porasli do razine u kojoj realno prijeti opasnost izlijevanja iz korita, poput klanjske Ričine koja buja nezapamćenom snagom.

poplava

U nedjelju je su na Kvarneru i u Gorskome kotaru pale velike količine oborina - ponegdje i više od 100 litara kiše po četvornome metru! Naprimjer, u Delnicama je u posljednja 24 sata palo 48 litara kiše, u Bakru 52, Opatiji 66, Rijeci 80, na Pargu kod Čabra 83, u Kukuljanovu 114, a u Crnome Lugu čak 127 litara kiše.

Visoki vodostaju glavobolje zadaju i stanovnicima kontinentalne Hrvatske. Sava se tijekom nedjelje na nekim dijelovima izlila iz korita pokraj Zagreba, ali zasad nema opasnosti od poplave. Visoki su vodostaji ostalih rijeka, a situacija se prati. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zagreb: Visok vodostaj rijeke Save

Pokretanje videa...

00:23

Do kraja tjedna vrijeme u kontinentalnoj Hrvatskoj bit će uglavnom suho i djelomično sunčano, no u Rijeci i Istri i dalje se očekuju padaline iako će ih biti nešto manje nego proteklog vikenda. 

Zagađeno more: Kiše isprale nataložena ulja iz rafinerije

Uljno onečišćenje mora, koje je u nedjelju primijećeno ispred Rafinerije nafte Rijeka u Urinju je sanirano i nije dospjelo do kopna, a nastalo je jer su obilne kiše isprale i u more iz podzemnih kanala kraškog terena izbacile nataložena ulja, izjavio je u ponedjeljak riječki lučki kapetan Darko Glažar.

Glažar je za Hinu rekao da su velike kiše isprale ulja koja su dospjela u more te da bi to, naglasio je,  manje onečišćenje bilo ostalo unutar stalnih brana da jugo nije branu razmaknulo, pa se onečišćenje proširilo.

Na mjesto događaju jučer su odmah izašli djelatnici riječke Lučke kapetanije te Dezinsekcije, koja je odmah započela čišćenje, a jutros ga nastavila.

Glažar je istaknuo da onečišćenja sada više nema, da ono nije dospjelo do kopna te da je i vremenska prognoza povoljna, odnosno da se iznimno velike kiše, kao što su bile prethodnih nekoliko dana, na riječkom području više ne očekuju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...