Obavijesti

News

Komentari 32

Rodila je u poplavi: Svojoj kući se neće moći vratiti do veljače

Rodila je u poplavi: Svojoj kući se neće moći vratiti do veljače
4

Karlovac: Kad je napuštala svoj dom u koji je prodrlo pola metra vode, Ivana je bila u visokom stupnju trudnoće. Rodila je tri dana nakon što je s obitelji napustila dom

VIDEO

Iako nam je poplava ove godine već drugi put uništila dom, presretni smo jer sam rodila zdravog i prekrasnog dječaka Luku, govori nam Ivana Čečura (25) iz Logorišta kraj Karlovca.

Ni dva tjedna nakon nezapamćenih rujanskih poplava, sa suprugom Stjepanom (33), sinom Davidom (4) i novorođenom bebicom još se nije vratila u svoj dom, a čini se da neće sve do proljeća. Kad je napuštala svoj dom u koji je prodrlo pola metra vode, Ivana je bila u visokom stupnju trudnoće. Iako joj je do termina ostalo 15 dana, rodila je tri dana nakon što je sa suprugom i sinom napustila svoj dom.

U našoj se kući osjeti strašna vlaga, a mala beba i dijete ne mogu biti 
u njoj; Stjepan o uništenoj kući

- Što smo mogli podignuti, spasili smo. Uništena su dva kauča, kuhinjski elementi, perilica rublja, svi zidovi... U čitavoj kući osjeti se vlaga, a nemoguće je da u takvom prostoru borave djeca, a kamoli mala beba - govori Stjepan i dodaje kako je za sada napravio ono što je mogao.

No dok se zidovi ne osuše ništa se ne može raditi. Sav uništen namještaj je bacio, kuću oprao i očistio te u nju stavio aparat za isušivanje. Redovito je obilazi i vjetri. Kuću je s bratom sagradio prije 14 godina. Prvi put su poplavljeni u veljači kad im je u kuću ušlo 15 centimetara vode. Ovoga rujna u kući im je bilo pola metra vode.

- A što je, tu je, kuća će se obnoviti, a ovoga puta ćemo je osigurati. No naš dom najviše nedostaje sinu Davidu koji stalno pita kada će ići kući - govori Stjepan ističući kako ne voli kukati i jadati se. 

Nakon evakuacije s obitelji se smjestio kod brata u Turnju, a nakon Lukina rođenja preselili su se na kat kuće kod drugog brata. Kako obojica imaju brojnu obitelj, morali su potražiti drugi smještaj jer dugo neće u svoj dom.

- Smještaj nam je ponudila sestrična iz Austrije u svojoj kući na Turnju koju koristi povremeno. Imamo sve uvjete, jedino nema grijanja, pa do zime moramo nabaviti kamin - govori Stjepan. 

Zaposlen je u jednom trgovačkom lancu, no supruga mu je nezaposlena medicinska sestra i trenutačno prima porodiljnu naknadu. Stjepan naglašava da mu obitelj ne oskudijeva ni u čemu te da im najviše pomažu članovi njihovih obitelji.

Ruševni pontonski most nam je uništio i automobil

Slavonka Marija Zima (75), koja sa suprugom Pavelom (73) već 50 godina živi u Češkoj, već je dva mjeseca u selu Žigerovci. Rijeka Orljava je pomaknula ploče na 
pontonskom mostu koji se sve više pomiče i propada.

- Automobilom smo krenuli u Požegu po namirnice, ali 
su nam napukle ploče na mostu oštetile branike, osovinu i poklopce ispod motora. Sad se voda povukla i otkrila da je taj prijelaz katastrofalan - rekla je Zima. (mh)

O nepokretnom Mojsiju sad se brine kći Nada

Teško bolestan i nepokretan Mojsije Dudaković (94) i dalje leži u obiteljskoj kući u Žigerovcima. Kako bi ga njegovala i brinula o njemu, kći Nada Sikirica (65) iz Osijeka se preselila u očevu kuću. 

Oboje ih je obradovao posjet Nadina sina koji ih je mogao obići jer se voda napokon povukla. Iako je sretna što je obitelj napokon može posjetiti, zabrinuta je i zbog nadolazećih kiša te se boji novih poplava. (fl)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi