Obavijesti

News

Komentari 136

Rodila je u podrumu, pregrizla pupkovinu pa napustila curicu

Rodila je u podrumu, pregrizla pupkovinu pa napustila curicu
6

Curicu, promrzlu i gladnu, su našli na hodniku zgrade u Lukavcu kod Tuzle. Nije imala snage ni za plač. Mladić i djevojka koji su je pronašli pozvali su policiju

VIDEO

Malena se oporavlja u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su je primili u noći na četvrtak. Stabilno je.

- Napuštena beba koja je pronađena u Lukavcu i dalje je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i njeno zdravstveno stanje je dobro. Policija tužilaštvu još nije dostavila izvješće i taj rok ističe u srijedu. Ono što možemo reći je da policija i dalje vodi istragu kako bi otkrila onoga ili one koji su ostavili dijete. 

S obzirom na to da se radi o djetetu koje je bilo staro tek oko 24 sata biti će malo teže otkriti identitet tih osoba, što nam govori iskustvo koje smo do sada imali u ovakvim slučajevima - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U srijedu oko ponoći u Lukavcu, mjestu pored Tuzle, našli su je mladić i djevojka spuštajući se iz stana. Pored ulaza u zgradu, odmah uz metalna vrata, na hladnom podu ležala je promrzla i gladna. Nije imala snage ni za plač. Bila je zamotana samo u komad odjeće.

Žena se najvjerojatnije porodila u podrumu zgrade

Mladić i djevojka su potreseni odmah pozvali policiju. S njima je stigla i hitna pomoć. Prema pričama stanara, žena se najvjerojatnije porodila u podrumu zgrade, zapuštenim prostorijama iz kojih se samo čuje jezovito mijaukanje mačaka, a česti stanari su i štakori. U podrumu je bila dok se nije oporavila, a potom ju je napustila. Ipak, bosanskohercegovačka policija to još nije potvrdila.

- Bebu tešku 3050 grama zadržali smo u bolnici zbog pothlađenosti i nestručno podvezane pupčane vrpce - rekla je Ersija Aščerić Mujedinović iz bolnice.

Stanari u šoku, policija traži majku

Cijeli Lukavac pita se tko je majka novorođenčeta i što ju je natjeralo na taj čin. Ipak, mnogi je žale i smatraju da je željela spasiti dijete. Pretpostavljaju da je pupčanu vrpcu pregrizla. Stanari zgrade ne mogu doći sebi zbog šoka. Tek rođenu curicu nisu ni u jednom trenutku čuli.

- Svi smo šokirani. Prva susjeda, kojoj je stan odmah čim se popnete stubama, od šoka je u krevetu već danima. Svima nam je jako žao zbog djevojčice, ali nasreću, preživjela je - rekla je Ivkuna Nikić (55) stanarka u zgradi. 

Njezin sin, nakon pronalaska novorođenčeta sjetio se kako je u ponedjeljak i utorak zamijetio upaljeno svjetlo u podrumu, što inače nije običaj da stanari ostavljaju. Iako mu je bilo neobično, nije išao provjeravati.

- Mislio je kako ga je netko od susjeda slučajno ostavio upaljeno - dodala je Ivkuna.

Policija još istražuje okolnosti i traži majku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je