News

Komentari 280

Roditelji prosvjeduju kod stana Tomaševića: 'Spavaš li mirno, Tomica?' Stigla je i policija

Roditelji prosvjeduju kod stana Tomaševića: 'Spavaš li mirno, Tomica?' Stigla je i policija

Desetak prosvjednika okupili su se u 19 sati pred stanom zagrebačkog gradonačelnika i drže transparent s natpisom 'Spavaš li mirno Tomica'. Došla je i policija

Roditelji koji se protive ukidanju mjere roditelj odgojitelj okupili su se pred stanom zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Desetak prosvjednika u 19 sati drže transparent s natpisom 'Spavaš li mirno Tomica'. Došla je i policija.

Novi prosvjed organizirali su u Facebook grupi 'Majke odgojiteljice' i 'Inicijativa: Djeca su budućnost'.

- To su prosvjedi protiv odluke koja je data na javno savjetovanje. Nama korisnicima takva odluka je neprihvatljiva - rekla nam je Ljiljana Dragić, organizatorica prosvjeda iz udruge 'Majke odgojiteljice' i inicjiative 'Djeca su budućnost'.

Dodala je da iz Grada nitko nije ponudio nikakvo prijelazno rješenje. 

- Imali smo tri razgovora, jedan sa zamjenicom gradonačelnika Danijelom Dolenec koja je izjavila da Gradu Zagrebu ne treba toliko djece, da će se ljudi uvijek htjeti doseliti u Grad Zagreb i da njima da demografska mjera nije zanimljiva, a da nosi jako puno novaca - objasnila je Dragić.

Zagreb: Prosvjed majki odgajateljica ispred stana gradonačelnika Tomaševića

- Svi pričaju o onih 500 milijuna, koliko iznosi mjera, ali nitko ne priča to što su 2,7 posto gradskog proračuna, nitko ne priča o ostalih 16 milijardi i gdje bi se još moglo uštediti. Jedno od Tomaševićevih predizbornih obećanja bio je da on neće ovu mjeru dirati, ne što se tiče starih korisnika, već da će je eventualno stopirati pa nadograditi da ona bude bolja. Drugo obećanje je bilo da će poraditi na korupciji. Da se tu ide rezati, bilo bi veće uštede - rekla je.

Zagreb: Prosvjed majki odgajateljica ispred stana gradonačelnika Tomaševića

Dodala je i da Grad nema točne podatke.

- Mi smo se u tri tjedna aktivirali i došli smo do podataka do kojih oni kao stručnjaci i gradska vlast nisu došli. Vjerojatno im to nije bitno. Došli smo do tog zaključka - rekla je Dragić.

- Sjednica gradske skupštine je 9. prosinca, ako to bude išlo na izglasavanje u ovakvom obliku, moglo bi biti izglasano jer znamo da imaju većinu. Ako do toga dođe, nakon osam dana to postaje pravomoćno i mi bi trebali imati primanja do 1. svibnja, s tim da čuli da bi se to već 1. siječnja ukinulo na tih tisuću kuna - rekla je.

Najčitaniji članci