News

Komentari 1

Roditelji u 'Štamparu' mogu saznati uzimaju li djeca drogu

Roditelji u 'Štamparu' mogu saznati uzimaju li djeca drogu

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pozvao je u srijedu roditelje koji u svojim domovima pronađu sumnjivu tvar koja ih podsjeća na drogu da je anonimno dostave u Zavod...

Roditelji, sumnjate li da vaše dijete zloupotrebljava opojna sredstava,  jednostavno to provjerite,  pozivaju u "Štamparu" koji provodi brzu, besplatnu i anonimnu analizu droge s ciljem prevencije i sprječavanja zlouporabe zabranjenih opojnih sredstava.

Roditelji u Zavod mogu dostaviti sumnjive tvari koje pronađu u svojemu domu i provjeriti je li riječ o zabranjenim supstancijama. Prilikom predaje uzorka dobit će svoju lozinku, a po završetku analize na internetskim stranicama Zavoda moći će provjeriti je li uzorak sadržavao drogu.

Upozoravaju da ovisnost o drogama predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih, ali i društvenih problema kojemu su najpodložnije mlade osobe, posebice adolescenti.

Pravodobna saznanja o zlouporabi droga, posebice među adolescentima, omogućavaju da se ovom problemu pristupi u najranijoj fazi, kako u smislu otkrivanja novih korisnika, tako i smanjenju broja njihova broja.

Uzorke je moguće donijeti na analizu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati na Prijemnom šalteru Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda, II. zgrada, I. kat, Mirogojska 16. U slučaju pozitivnog rezultata, roditelji se mogu obratiti Službi za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti/Odjel za prevenciju ovisnosti Zavoda telefonom na broj 01 38 30 066.

Najčitaniji članci