Roditelji u 'Štamparu' mogu saznati uzimaju li djeca drogu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1

Roditelji u 'Štamparu' mogu saznati uzimaju li djeca drogu

Roditelji u 'Štamparu' mogu saznati uzimaju li djeca drogu
1

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pozvao je u srijedu roditelje koji u svojim domovima pronađu sumnjivu tvar koja ih podsjeća na drogu da je anonimno dostave u Zavod...

VIDEO

Roditelji, sumnjate li da vaše dijete zloupotrebljava opojna sredstava,  jednostavno to provjerite,  pozivaju u "Štamparu" koji provodi brzu, besplatnu i anonimnu analizu droge s ciljem prevencije i sprječavanja zlouporabe zabranjenih opojnih sredstava.

Roditelji u Zavod mogu dostaviti sumnjive tvari koje pronađu u svojemu domu i provjeriti je li riječ o zabranjenim supstancijama. Prilikom predaje uzorka dobit će svoju lozinku, a po završetku analize na internetskim stranicama Zavoda moći će provjeriti je li uzorak sadržavao drogu.

Upozoravaju da ovisnost o drogama predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih, ali i društvenih problema kojemu su najpodložnije mlade osobe, posebice adolescenti.

Pravodobna saznanja o zlouporabi droga, posebice među adolescentima, omogućavaju da se ovom problemu pristupi u najranijoj fazi, kako u smislu otkrivanja novih korisnika, tako i smanjenju broja njihova broja.

Uzorke je moguće donijeti na analizu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati na Prijemnom šalteru Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda, II. zgrada, I. kat, Mirogojska 16. U slučaju pozitivnog rezultata, roditelji se mogu obratiti Službi za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti/Odjel za prevenciju ovisnosti Zavoda telefonom na broj 01 38 30 066.

Pokretanje videa...

00:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi su pogodili i Hrvatsku. Gužve su u zagrebačkoj zračnoj luci
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi su pogodili i Hrvatsku. Gužve su u zagrebačkoj zračnoj luci

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
FOTO Šokantan prizor na Braču, pogledajte što turisti nose u kutijama! Sad ih traži i policija
GDJE IM JE PAMET?

FOTO Šokantan prizor na Braču, pogledajte što turisti nose u kutijama! Sad ih traži i policija

Dojavljeno je kako u uvali Trstena muškarac i žena nose periske. Obišli smo područje, ali ih nismo pronašli. Provodi se krim istraživanje i izvidi su u tijeku, kažu u policiji. Periske su zaštićena vrsta