Obavijesti

News

Komentari 200

'Runtića i Vargu pokreće samo novac, prevarili su puno ljudi'

'Runtića i Vargu pokreće samo novac, prevarili su puno ljudi'
1

Hrvoje Runtić optužio je stranku da su ga pokušali podmititi. Živi zid je uzvratio objavom presude po kojoj je Runtićeva partnerica Varga izgubila sud jer nije vratila novac...

VIDEO

Nastavlja se totalni raskol i svađe u Živom zidu. Nakon što je njihov supredsjednik i zastupnik Hrvoje Runtić izjavio da mu je nuđeno mito od 100.000 kuna da šuti o crnom novcu koji je stranka financirala kampanju, Živi zid koji kontroliraju Ivan Sinčić, Ivan Pernar i Vladimira Palfi u uzvratili objavom presude. 

Pokretanje videa...

02:20

Po njoj je Runtićeva partnerica Mihaela Varga izgubila sud jer nije vratila novac koji je posudila. Mora platiti 40.000 kuna s kamatama. Varga je inače članica glavnog odbora Živog zida i jedna je od žešćih postizbornih kritičara vodstva. 
Živozidaši su poručili da je ovo tek prvi od dokaza koji će objaviti jer im se javilo niz ljudi koji tvrde kako ih je dvojac pravario. Iz toga su zaključili da su manipulatori i prevaratni koji misle samo na novac.

- Brojne su žrtve njihovoga nečasnoga djelovanja koje uvijek ide u istome smjeru: posudi/izvuci novac, a nakon toga promijeni adresu stanovanja i potpuno odbaci ljude koji su ti pomogli. To smo, na žalost, shvatili prekasno i iz toga razloga se ispričavamo javnosti i našim biračima. Sada, kada je stvar izašla u medije, javljaju nam se desetine građana prevarenih od para Runtić-Varga. Danas objavljujemo samo jednu presudu o prijevari koju su izvršili, a sljedećih dana saznati ćete i za ostale - napisali su iz Živog zida i pozvali i druge oštećene osobe, za koje još nisu saznali, da im se jave kako bi im pomogli u ostvarivanju njihovih prava.

- Taj par za enormne količine novca ima zadatak uništiti i stranku i koaliciju. Lažima, podmetanjima, izmišljotinama, sve za novac koji im je jedino što vrijedi, gaze sve pred sobom. Ne samo svoje dojučerašnje stranačke kolege, već i profesionalce, ozbiljne ljude koji su radili za našu koaliciju. Tako su spremni uništiti i profesora Lovrinovića, i PR stručnjaka. A koliko je pojedinaca sličnu sudbinu već doživjelo, tek ćete ovog dana vidjeti na konferenciji za medije piše Živi zid. 

Lovrinović: Pokušavaju nas destabilzirati

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović odbacio je optužbe supredsjednika Živoga zida Hrvoja Runtića za pokušaj podmićivanja i prikrivanja neslužbenih donacija, ocijenivši da se preko Runtića pokušava destabilizirati njihova koalicija "Jedina opcija" nakon izvrsnih rezultata na izborima.  

"Runtić je očito postao najslabija karika Živoga zida preko koje se pokušava destabilizirati koalicija nakon izvrsnog rezultata koji je postigla na izborima", ističe Lovrinović u odgovoru na Runtićeve optužbe u Nedjeljnom Jutarnjem listu.

 Supredsjednik Živoga zida  Lovrinovića je u intervjuu za taj list optužio za pokušaj podmićivanja nagradom od 100.000 kuna i 500 eura tjedno za šutnju o neslužbenim donacijama koje su navodno stizale u stožer Živoga zida.  

Na iznesene optužbe Lovrinović je u nedjelju odgovorio priopćenjem u kojem za iznesene optužbe kaže da su "smiješne i ne zavređuju komentar".

"Pravi povod za sve ovo je izvrstan rezultat Koalicije  na izborima koja je usprkos previranjima u Živom zidu  stabilna. To neke aktere na političkoj sceni čini zabrinutim. Na početku kampanje smo izjavljivali da će se napadi na nas intenzivirati, što se sada, nakon uspjeha, pokazuje točnim", navodi Lovrinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu