News

Komentari 4

Rusi: Predalo se gotovo 1000 ukrajinskih vojnika i Azovaca

Rusi: Predalo se gotovo 1000 ukrajinskih vojnika i Azovaca

Predali su se ruskim snagama. Idu u bivšu kaznenu koloniju Olenivku u Donjecku, pod ruskom kontrolom, a ruski istražitelji će ih ispitati za moguće "zločine počinjene protiv civila"

Iz čeličane Azovstal u opkoljenom Mariupolju u ponedjeljak se predalo ukupno 959 boraca, objavilo je rusko ministarstvo obrane u novom izvješću. Među njima je ukupno 80 ranjenih, a 51 vojnik prebačen je u bolnicu. U protekla 24 sata predalo se 694 ukrajinskih vojnika i bojne Azov. Među 959 ukupno predanih ukrajinskih boraca su i 265 koji su u ponedjeljak prvi evakuirani. 

Predali su se ruskim snagama. Idu u bivšu kaznenu koloniju Olenivku u Donjecku, pod ruskom kontrolom, a ruski istražitelji će ih ispitati za moguće "zločine počinjene protiv civila", piše Reuters. Iako su tjednima su zadržavali ruske snage, ali na koncu nisu uspjeli obraniti Mariupolj, koji je sada pod ruskom kontrolom. Ministarstvo nije ništa reklo o tome kakva će biti sudbina zarobljenika.

>> Više o ratu u Ukrajini pročitajte OVDJE <<

Rusi tvrde da su preko noći ubili 270 ukrajinskih boraca i da su "onesposobljene 54 jedinice vojne opreme". Tvrde i da su oborili dva aviona i 15 dronova. Rusko ministarstvo obrane objavilo je također da je Rusija napala projektilima područje Soledara u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine. Napala je i strane plaćenike, uništila ukrajinski zrakoplov Su-24, ukrajinski arsenal i protuzračni sustav S-300. Projektilima i topništvom pogođeno je 76 ukrajinskih kontrolnih točaka i 421 pješadijskih i topničkih položaja, uključujući 147 topničkih i minobacačkih. Pogođena je i ukrajinska bitnica vučnog topa M777 kalibra 155-mm američke proizvodnje, navodi rusko ministarstvo.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 172 zrakoplova, 125 helikoptera, 927 bespilotnih letjelica, 311 protuzračnih raketnih sustava, 3.139 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 389 višecijevnih raketnih bacača, 1.548 poljskog topništva i minobacača, kao i 2997 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, navode u izvješću.

Najčitaniji članci