Obavijesti

News

Komentari 12

Rusi razbili ćeliju ISIL-a: 'Htjeli su izvesti napade 16. prosinca'

Rusi razbili ćeliju ISIL-a: 'Htjeli su izvesti napade  16. prosinca'
1

FSB je u Sankt Peterburgu uhitio ukupno sedam ISIL-ovaca. Tvrde da je ta ćelija 16. prosinca planirala "samoubilački napad" kao i "ubojstva i eksplozije na vrlo posjećenim mjestima"

VIDEO

Ruske sigurnosne službe (FSB) objavile su u petak da su razotkrile ćeliju džihadističke skupine tzv. Islamske države (ISIL) koja se pripremala ovih dana izvesti atentate u Sankt Peterburgu, drugom najvećem gradu u toj zemlji. 

- FSB je u Sankt Peterburgu okončao ilegalne aktivnosti tajne ćelije pripadnika ISIL-a koja se pripremala izvesti atentate 16. prosinca -  objavile su sigurnosne službe u priopćenju koje je prenijela agencija RIA Novosti. 

Skupina je planirala "samoubilački napad" kao i "ubojstva i eksplozije na vrlo posjećenim mjestima" u bivšoj ruskoj prijestolnici, navodi se u priopćenju.

Ukupno je sedam pripadnika ćelije ISIL-a uhićeno u operaciji koju su u srijedu i četvrtak izvele snage reda, dodaje se.

Policija je zaplijenila "mnogo eksploziva koji služi za izradu eksplozivnih naprava, automatskog oružja i streljiva, te knjige ekstremističkog sadržaja", dodaje se.

Aleksander Bortnikov u utorak je naveo da strahuje od dolaska na ruski teritorij džihadista koji su se borili u Siriji gdje je IS poražen zahvaljujući ruskoj vojnoj potpori režimu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. 

FSB je u utorak objavio da je uhitio tri navodna pripadnika ISIL-a podrijetlom iz središnje Azije, a koji su optuženi da su pripremali samoubilačke napade u Moskvi za Novu godinu i tijekom kampanje za predsjedničke izbore zakazane za ožujak.

FSB navodi da se gotovo 2900 ruskih džihadista, uglavnom iz nestabilnih muslimanskih republika na Kavkazu, borilo u Iraku i Siriji. Toj brojci pridodaje više tisuća boraca iz središnje Azije koji žive u Rusiji, gdje su velika dijaspora. 

U Rusiji je ove godine počinjeno nekoliko napada, a među njima na podzemnu željeznicu u Sankt Peterburgu u travnju u kojem je ubijeno 14 osoba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke