News

Komentari 13

Rusija zabranila ulazak u zemlju za osam dužnosnika SAD-a

Rusija zabranila ulazak u zemlju za osam dužnosnika SAD-a

Među njima su direktor FBI-a Christopher Wray, ravnateljica Nacionalne obavještajne uprave (DNI) Avril Haines i Susan Rice, koja je na čelu Vijeća za unutarnju politiku

Rusija je nametnula zabranu ulaska visokim američkim dužnosnicima, među kojima državnom odvjetniku Merricku Garlandu i ministru domovinske sigurnosti Alejandru Mayorkasu, priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova.

Osim te dvojice članova administracije predsjednika Joea Bidena, na popisu onih kojima je zabranjen ulazak u Rusiju još je šest osoba.

Među njima su direktor FBI-a Christopher Wray, ravnateljica Nacionalne obavještajne uprave (DNI) Avril Haines i Susan Rice, koja je na čelu Vijeća za unutarnju politiku.

Rusko ministarstvo na popis je stavilo i čelnika Saveznog zavoda za zatvorske kazne Michaela Carvajala.

Na njemu su također bivši šef CIA-e R James Woolsey Jr i John Bolton, koji je bio savjetnik za nacionalnu sigurnost bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

U priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova navodi se da su sve te osobe bile "uključene u razvijanje i provođenje proturuskog političkog smjera" Sjedinjenih Država, izvijestila je novinska agencija TASS.

Najčitaniji članci