Obavijesti

News

Komentari 33

Rušili kuću, a on još bio unutra? Odvjetnica: To nije istina! Tamo ni ne stanuje, ilegalni su objekti

Rušili kuću, a on još bio unutra? Odvjetnica: To nije istina! Tamo ni ne stanuje, ilegalni su objekti
6

Elvisu Ačku (45) jutros su počeli rušit kuću koju je njegova obitelj dobila od Grada 1987. na korištenje. Kaže da ga o tome nitko nije obavjestio. Bager je samo došao i krenuo rušiti

VIDEO

Kada je bager krenuo na moju kuću, ja sam tad bio u kuhinji. Samo sam čuo sam jak udar nakon čega je sve bilo u prašini. Brzo sam izletio iz kuće kako ne bih poginuo. Što da sam bio u sobi gdje je bager probio zid, pita se Elvis Ačko (45) iz Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Kristinin video 03:40

U petak na zagrebačkoj Trešnjevci, točnije na adresi Zvonimira Rihtmana broj 2, nešto prije podneva započelo je rušenje objekta, odnosno kuće u kojoj Elvis još živi, a kako nam je ispričao, u njoj je boravio dok je bager već krenuo s rušenjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo taj stan dobili od Grada Zagreba još 1987. godine, a tamo sam živio s majkom koja je umrla prije desetak dana. Iako su na tom posjedu već srušili jedan objekt, odvjetnici su mi rekli da moju kuću ne mogu dirati dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi - priča nam Elvis.

No, u petak ujutro, kako nam je rekao - bez ikakvog upozorenja, bager je počeo s rušenjem kuće dok je on još bio u njoj.

- Policiju sam pozvao kada su mi ujutro isključili plin i vodu, a nakon što su otišli, bez ikakvog upozorenja ili naznake, bager je krenuo s rušenjem kuće. Nitko ništa nije pitao. Ja sam u tom trenu bio u kuhinji i prepao sam se. Čuo sam samo jak udarac nakon čega je nastao oblak prašine. Brzo sam istrčao van kako ne bih poginuo i vikao na radnika u bageru da prestane s rušenjem - ogorčen je Ačko.

U zemljišnim knjigama, kao vlasnici posjeda navode se Borivoj i Franjo Radošević, a kontaktirali smo i odvjetnički ured iz kojega je još u listopadu 2020. godine, došla obavijest Elvisu kako se treba u roku od 30 dana iseliti iz svoje kuće koju je dobio na korištenje od Grada. No, sudeći po svemu, Grad više nema vlasništva nad tim dijelom posjeda.

- Dok je on bio unutra da mu je netko rušio?! To sigurno nije istina jer bagerist koji ju je rušio trebao je provjeriti da li nekog ima unutra. Sasvim sigurno nitko nije bio unutra niti on tamo stanuje. On s vlasnikom nije sklopio nikakav ugovor. Tvrdi da su objekti u kojima živi njegov dom, no to su ilegalni objekti u kojima nitko ne stanuje i za koje su statičari procijenili da više nisu sigurni, a samo rješenje za rušenje tih objekata postoji još od 1997. godine - jasna je bila Radoševićeva odvjetnica Iva Žuvanić Štambuk.

Zasada su radovi na Rihtmanovoj 2 obustavljeni. Cijeli posjed zagrađen je policijskom trakom, a djelatnici PU Zagrebačke još uvijek provodi kriminalističko istraživanje.

- Osim onog rješenja u listopadu, ja drugo rješenje nisam dobio. Nije mi palo napamet da bi mi mogli danas rušiti kuću - kaže Ačko. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS