Obavijesti

News

Komentari 80

Zelenski: Putin priprema Ruse na nuklearno oružje. Još jedan ruski zapovjednik smijenjen

Zelenski: Putin priprema Ruse na nuklearno oružje. Još jedan ruski zapovjednik smijenjen

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je rekao da očekuje da će se situacija u četiri nova teritorija stabilizirati čime je priznao da situacija u pripojenim regijama trenutno nije stabilna

Ključni događaji: 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.10

Ruski sud: Ured Memoriala u Moskvi "pretvoren u javno dobro"

Sud u Moskvi naredio je u petak zapljenu moskovskog ureda Memoriala, protjeranog iz Rusije, nekoliko sati pošto je ta nevladina organizacija dobila Nobelovu nagradu za mir zajedno s bjeloruskim aktivistom i s ukrajinskom nevladinom organizacijom.

Glavni ured Memoriala u Rusiji "pretvoren je u javno dobro", rekao je sud novinskoj agenciji Interfaksu nakon jednog od mnogih suđenja toj nevladinoj organizaciji.

U uredu Memoriala u središtu Moskve bila je smještena uprava organizacije i redovito su se održavale izložbe otvorene za javnost.

Predstavnik suda Tverskoj rekao je da je Memorial "pokazao da je umiješan u rehabilitaciju nacističkih zločinaca, narušio ugled vlasti i stvorio krivu sliku SSSR-a", navodi agencija Ria Novosti.

22.52

Ukrajinski guverner: U oslobođenom Limanu otkrivena masovna grobnica

 Još 200 grobova i masovna grobnica otkriveni su u istočnom gradu Limanu koji su nedavno oslobodile ukrajinske snage, rekao je vojni guverner regije Donecka.

Pavlo Kirilenko objavio je u petak navečer na Telegramu fotografije na kojima se vide ekipa u bijelim zaštitnim odijelima u ograđenom području.

Ekshumacije su već počele, napisao je Kirilenko.

Ruski vojnici su prošlog vikenda predali strateški važan grad Liman.

Prema prvim podacima, u grobovima su ukrajinski vojnici ili civili, navodi se. Točan broj tijela u masovnoj grobnici, među kojima je nekoliko male djece kao i cijelih obitelji, još se utvrđuje, priopćila je policija.

22.33

Zelenski: Oslobodili smo 2343 četvornih kilometara i 96 naselja

Ukrajinske snage oslobodile su ukupno 2343 četvornih kilometara i 96 naselja na istoku zemlje u protuofenzivi koja je u tijeku, izjavio je večeras ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. 

Samo ovaj tjedan ukrajinska je vojska vratila pod kontrolu Ukrajine 777 četvornih kilometara i 29 naselja na istoku zemlje. 

22.29

Muskov Starlink 'krepao' u ključnim trenucima u Ukrajini: 'Sve to rade njegovi djelatnici'

24sata

Ukrajinski vojnici s prve crte bojišnice izvijestili su o prekidima rada svojih komunikacijskih uređaja preko Starlinka. To je omelo napore ukrajinskih snaga pri oslobađanju ukrajinskog teritorija koji su okupirale ruske snage, izvijestili su ukrajinski dužnosnici i pripadnici ukrajinske vojske.

Tisuće terminala Starlink tvrtke SpaceX, koja je u vlasništvu milijardera Elona Muska, kupila je američka vlada, a financirali donatori kako bi pomogli ukrajinskim vojnicima pri upravljanju bespilotnim letjelicama, razmjeni ključnih obavještajnih podataka i međusobnoj komunikaciji u područjima gdje nema drugih sigurnih mreža. 

Sustav povezuje antenu s terminalima od 35 centimetara te tako također osiguravaju internet za ukrajinske civile, javlja Financial Times.

Više pročitajte OVDJE.

21.30

Kadirov: Muškarci koji bježe su kukavice. Trebali bi promijeniti imena u ženska i nositi suknje!

24sata

Ramzan Kadirov šokirao je svijet ovog tjedna odlukom da u rat pošalje svoja tri maloljetna sina. Za njih je rekao kako su odmah malih nogu obučeni za bitku i da on samo ispunjava njihove želje 'puštajući' ih u Ukrajinu.

- Uskoro će biti tamo. Na najtežim dionicama i na prvim linijama - poručio je čečenski vođa. 

A ovaj ljubitelj Prade i mrzitelj homoseksualaca sad se obrušio na sve one koji su napustili Rusiju nakon proglašenja 'djelomične mobilizacije', piše ruska Pravda.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 80