Obavijesti

News

Komentari 31

Ruski pukovnik koji se ubio u kadi ostavio oproštajno pismo

Ruski pukovnik koji se ubio u kadi ostavio oproštajno pismo
1

ŠOK U PROMAJNI: Dmitrij Funtov (60) godinama je u Hrvatskoj, tražio je azil, ali odbijen je. Rusija ga je na tjeralice stavila zbog optužbe za kriminal

VIDEO

Nakon što se, prema svemu sudeći, bivši pukovnik ruske vojske Dmitrij Funtov ubio, u Promajni se ne mogu načuditi što se događalo u ovom turističkome mjestašcu nadomak Makarske u kojemu je mnogo ruskih investitora.

Kažu nam kako se više i ne zna tko je vlasnik pustih, redom novih objekata. Ionako imaju svojih briga i poslova, pripreme su za turističku sezonu u punom jeku pa ne čudi što Funtova i nisu viđali. Izrazili su određene sumnje o “samoubojstvu” jer, osim ruskih turista, koji su dobrodošli, očigledno na makarskoj rivijeri za tamošnje pravosuđe drže znak jednakosti sa zloglasnim KGB-om. Funtov, tražitelj azila u Hrvatskoj, očigledno se držao po strani, nije komunicirao s mještanima, no poslovična kap koja je prelila čašu za nesretnog 60-godišnjaka najvjerojatnije je bilo rješenje Županijskog suda u Splitu kojim je odobreno njegovo izručenje majčici Rusiji.

Tamo ga, naime, traže zbog pronevjere, odnosno gospodarskog kriminala teškog gotovo četiri milijuna američkih dolara. Zbog toga je završio i na Interpolovoj tjeralici, onoj crvenoj. Uhićen je još 2016. u Hrvatskoj te mu je određen istražni zatvor. Njegov slučaj ubrzo je preuzeo odvjetnik Jadran Franceschi, koji tvrdi da se u slučaju Funtov radi o izmišljenom kaznenom postupku. Izvukao ga je iz zatvora i nastavio pravnu borbu te već jednom odgodio izručenje. U međuvremenu je podnio zahtjev temeljem Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, dakle Funtov je zatražio azil. No u petak je odvjetnik dobio novo rješenje o izručenju i već tad nije uspio stupiti u kontakt s klijentom. Poslao je bivšem pukovniku poruku kako će uložiti žalbu, što je u ponedjeljak i učinio. No Funtov je, neslužbeno doznajemo, jer obdukcijski nalaz još nije gotov, sjeo u kadu i prerezao si žile, a policija ne sumnja u kazneno djelo. U stanu je pronađeno i rješenje o izručenju, ali i oproštajno pismo. Funtov je još od 2010. u Hrvatskoj, a kaznena djela za koja je osumnjičen kao časnik vojske Ruske Federacije datiraju iz 2005., odnosno 2006.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.