Obavijesti

News

Komentari 121

Ruža: Potpisujem sporazum s Karamarkom već u subotu

Ruža: Potpisujem sporazum s Karamarkom već u subotu
3

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko nije jasno odgovorio na pitanje hoće li Tomašić i dalje biti na listi zajedno s kandidatima HDZ-a. Rekao je samo da će pobijediti

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko imao je još jedan razgovor s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Josephom Daulom na temu koaliranja HDZ-a s Ružom Tomašić na europskim izborima 25. svibnja, no nakon sastanka nije jasno odgovorio na pitanje hoće li Ruža Tomašić i dalje biti na listi zajedno s kandidatima HDZ-a. 

- Imali smo jako dobar razgovor, kao i uvijek. Jedino što mogu reći je da će HDZ i naša lista pobijediti na europskim izborima 25. svibnja. I tu bih završio i ne bih dalje komentirao - rekao je Karamarko u Bruxellesu. 

Na pitanje je li to lista s ili bez Ruže Tomašić, Karamarko je ponovo odbio pojasnit: 

- Pobijedit ćemo. Objavit ćemo listu sljedeći tjedan. Sve će vam biti jasno… - odgovorio je.

Na još jedno pitanje - ne čini li se nakon takve njegove izjave da je odustao od svoga stava o koaliranju s Ružom Tomašić - predsjednik HDZ-a je odgovorio: 

- Ne, mislim da smo potrošili tu temu - rekao je odlazećim korakom. 

Joseph Daul, podsjetimo, javno se protivio ideji da HDZ kao stranka koja pripada EPP-u koalira s Ružom Tomašić koja “ne dijeli europske vrijednosti pučana”. 

U krugu od jednog četvornog kilometra na tri različite lokacije u Bruxellesu Karamarko, Zoran Milanović i Ruža Tomašić susreli su se svaki sa svojim europskim saveznicima. Dok je Karamarko sudjelovao na skupu pučana, Zoran Milanović bio je na skupu socijalista, gdje je, primjerice, bio i francuski predsjednik François Hollande

A Ruža Tomašić, čija stranka HSP AS u Europarlamentu pripada klubu Europskih konzervativaca i reformista, bila je na skupu lidera te političke grupacije u kojoj je najveća zvijezda britanski premijer David Cameron. 

Tomašić: Sporazum s Karamarkom potpisujem u subotu

Ruža Tomašić odbacila je nagađanja da je Tomislav Karamarko pod pritiskom europskih pučana. Kazala je kako će šest stranaka potpisati sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament.

- U subotu ujutro potpisujemo. Budite sigurni - poručila je Tomašić iz Bruxellesa. 

Njezin kolega Pero Ćorić kazao je kako Ruža apsolutno ostaje na listi, jer bez nje nema pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...