Obavijesti

News

Komentari 219

Svi detalji iz tri istrage protiv Dubravke Šuice i njezina muža

Svi detalji iz tri istrage protiv Dubravke Šuice i njezina muža
1

SVE U NOVOM EXPRESSU Kći Mirta se prije tri godine udala za poduzetnika Petra Caktaša. Ali još od 2011. ima četverosobni stan u Zagrebu koji vrijedi više od 200.000 eura...

VIDEO

Vrijedni stan od 91 kvadrat koji glasi na kćer Dubravke Šuice, Mirtu, dosad nije spominjan u imovinskim karticama. I po zakonu i ne mora biti spomenuta jer ne glasi ni na jednog od supružnika.

Riječ je o stanu u Zagrebu kojem je vlasnica kćer Mirta. Mirta se udala prije tri godine za poduzetnika Petra Caktaša, odvjetnica je i njena imovina ne bi inače bila predmet nikakvog propitivanja.

No pet godina prije udaje, 2011. godine, mlada Mirta postala je vlasnica stana koji bi teško mogla sama financirati. Dok se mladi nakon fakulteta uglavnom moraju mučiti da pronađu posao, a onda s obitelji dižu kredite i na 30 godina, to za kćer jedinicu nije bio put. Postala je vlasnica četverosobnog stana površine 91,36 četvornih metara u centru Zvonimir u Zagrebu, na križanju Branimirove ulice i Ulice Ljudevita Posavskog.

Cijeli blok zgrada je gradila prije propasti građevinska tvrtka Tehnika i zbog svoje kvalitete i lokacije su bili prodavani i po cijenama od 2250 do 2500 eura. To znači da je cijena plaćena za njega minimalno 205.000 eura. Stan ima uz tri sobe i dnevni boravak, blagovaonicu, izbu, loggiu i kupaonicu. Na njemu nema nikakvih tereta i kredita, što također znači da je kupljen jednokratnom isplatom, pa je za pretpostaviti da su roditelji kroz kupnju pomogli kćeri jedinici da se skući.

Objavio je to novi broj tjednika Express koji je od petka na svim kioscima. Tjednik ekskluzivno objavljuje i odluke Ustavnog suda koje su spasile Šuicu da ne plati dodatni porez i doprinose zbog naknada koje je primala iz inozemstva na račun svog supruga.

Ustavni sud je poništio odluke Visokog upravnog suda smatrajući da sud nije dobro primijenio zakon i nije obrazložio zašto je odbacio Šuičine argumente. 

Također objavljuju i i na osnovu čega su pokrenuli postupak protiv njezina supruga, te zašto je i to palo na Upravnom sudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 219
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"