Obavijesti

News

Komentari 45

Sabo će se popodne javiti za izdržavanje zatvorske kazne

Sabo će se popodne javiti za izdržavanje zatvorske kazne
1

Prema nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Osijeku, Sabo je trebao odležati godinu i četiri mjeseca. Međutim, Vrhovni sud je kaznu preinačio u osam mjeseci

VIDEO

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo danas će se javiti na izdržavanje osmomjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog podmićivanja zastupnika vukovarskoga Gradskog vijeća, potvrdio je za HRT njegov odvjetnik Anto Nobilo. Sabo se mora javiti do ponoći, ali vjerojatno će to učiniti popodne. 

- Treba izdržati osam mjeseci, nije to malo. Treba to i preživjeti - rekao je Sabo i dodao kako je ohrabren brojnim porukama Vukovaraca i svoje obitelji.

Prema nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Osijeku, Sabo je trebao odležati godinu i četiri mjeseca. Međutim, Vrhovni sud je kaznu preinačio tako što je odredio da Sabo polovicu te kazne provede na slobodi pod prismotrom, i to zbog svoje dobi. 

Sabu se teretilo da je Mariji Budimir ponudio mjesto u Nadzornom odboru Borova uz mjesečnu naknadu od 2000 kuna i mjesto predsjednice vukovarske komisije za europske integracije, dok je Radivoju Đuriću nudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre u Općoj bolnici Vukovar, zauzvrat očekujući njihov prelazak u SDP. Na taj bi način osigurao 13 glasova potrebnih za konstituiranje Gradskoga vijeća Vukovara. Slučaj je procurio u javnost krajem prošle godine nakon što je Budimir prezentirala tajnu audiosnimku u kojoj joj Sabo spominje iznose od 10, 20 i 50 tisuća kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.