Obavijesti

News

Komentari 18

Kajin: Najveći pacifisti postaju na vlasti najveći militaristi

Kajin: Najveći pacifisti postaju na vlasti najveći militaristi
9

Sabor raspravlja o prijedlogu Vlade da se u mirovinu operaciju u Afganistanu uputi dodatnih 30 vojnika, odnosno da ih u 2011. i 2012. u toj mirovnoj operaciji bude 350

VIDEO

Nakon nepravomoćne presude za aferu kamioni u Sabor je stigao i Berislav Rončević (HDZ). Na svoje radno mjesto kasnio je nešto više od sat i pol. Uključio se u raspravu o prijedlogu Vlade da se u mirovinu operaciju u Afganistanu uputi dodatnih 30 vojnika, odnosno da u 2011. i 2012. u toj mirovnoj operaciji bude 350 pripadnika Oružanih snaga, uz mogućnost rotacije. Replicirao je na tvrdnje Arsena Bauka (SDP) da Račanova Vlada nije željela slati vojnike u Irak.

- To nije točno. U lipnju ili srpnju 2003. godine na zatvorenoj sjednici Vlada donosi zaključak kojim zadužuje MORH da pripremi postrojbe za Irak. Jedini koji se tome usprotivio, bez obzira kakvo je moje mišljenje o tom gospodinu, je tadašnji predsjednik Stjepan Mesić - rekao je Rončević. Napomenuo je da su sve odluke arhivirane i da ih je moguće provjeriti.

- Nemojte obmanjivati javnost. Vaše sjećanje, s obzirom na životnu dob, nije tako tanko da se toga ne bi sjećali - izjavio je. Odluci o dodatnom slanju vojnika u Afganistan usprotivili su se IDS i HDSSB. Upozoravaju da će nas svaki dodatni vojnik u toj misiji stajati dodatnih milijun kuna. Prije njega na raspravu su stigli i povratnici Bianca Matković i Ivo Sanader.

Kajin: Najveći pacifisti postaju najveći militaristi

Za Damira Kajina (IDS) upravo ovo slanje dodatnih vojnika u Afganistan potvrđuje da najveći pacifisti, kada dođu na vlast, postaju najveći militaristi. Smatra da je navedena misija izgubljena i da naši vojnici u njoj ne trebaju sudjelovati. Upozorio je da druge zemlje razmišljaju o povlačenju svoje vojske, a Hrvatska iz godine u godinu povećava broj svojih snaga.

- Moj prijedlog je da svakih šest mjeseci ne mijenjamo ovaj zakon i ne provociramo javnosti, već da jednostavno izglasamo da Hrvatska u Afganistan može poslati 20.000 vojnika koliko ih u ovom trenutku imamo, ako im to nije dovoljno da im pošaljemo još 30.000 policajaca - cinično je rekao Kajin.

- Imamo mi i ovdje talibana i mudžahedina da svi zajedno trebamo u žestoki rat protiv njih - rekao je Boro Grubišić (HDSSB) misleći pri tome na borbu protiv korupcije. Ustvrdio je da je ova politika dokaz "sluganstva". 

SDP podržava odluku o slanju dodatnih vojnika u Afganistan, a Željka Antunović osvrnula se na Kajinove tvrdnje. Ustvrdila je da u ovom sazivu Sabora nema militarista, ali da ima onih koji su s pozicije oporbe, kada je trebalo odlučivati o sudjelovanju Hrvatske u ovoj misiji, namjerno opstruirali većinu da se ne bi mogle donositi odluke.

- To je bilo vrijeme kad je SDP bio na vlasti, a HDZ oporbi. Danas vidim da su kolege drastično napredovale i nisu postali militaristi, ali postali su vrlo glasni zagovornici - rekla je.

Rončević se družio s Hebrangom i Rebićem izvan sabornice

Izvan sabornice Rončević je razgovarao s Andrijom Hebrangom (HDZ), koji je kao član istražnog povjerenstva za kamione rekao da bi za bivšeg ministra obrane stavio ruku u vatru. Povjerenstvo je upravo na njegovu inicijativu zaključilo da je nabava kamiona bila zakonita, da je Rončević oklevetan, a osudili su i one koji su izmišljenim nepravilnostima godinama kriminalizirali bivšeg ministra obrane nanijevši tako nepopravljivu štetu njegovom ugledu i bol njegovim najbližima. Osim s Hebrangom, bivši ministar kratko je na stepenicama popričao i s Nikom Rebićem (HDZ).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku