Obavijesti

News

Komentari 34

"Mi živimo u Big Brotheru, oni znaju sve o svakome od nas"

"Mi živimo u Big Brotheru, oni znaju sve o svakome od nas"
3

Policija postavlja 90 posto zahtjeva za praćenje telefonskih razgovora što je negdje prošlu godinu iznosilo oko 40.000 brojeva, ali na tim nema nadzora, kaže Tuđman

VIDEO

Sabor je raspravljao o Zakonu o sigurnosno obavještajnom sustavu Hrvatske. Izmjenama HDSSB želi ograničiti mandat ravnatelja SOA­-e na dva uzastopna mandata od četiri godine kako bi se izbjegla zlouporaba sustava.

- Vidjeli smo u Vukovaru 18.11. na dan sjećanja kada je i predsjednik Republike Hrvatske rekao da sigurnosne službe, odnosno Sigurnosno-obavještajna agencija nije na najbolji način odradila svoj posao i da predstavnici državne vlasti nisu bili upozoreni na moguća događanja u Vukovaru - rekao je Josip Salapić (HDSSB), a upozorio je i na slučajeve u kojima su određene informacije procurile u javnost te je to osudio. S time se složio i Boro Grubišić (HDSSB).

- Mi živimo u Big Brotheru! U radu Sigurnosno-obavještajne službe, prije svega se očekuje povjerenje u te ljude. Oni sigurno znaju sve o svakom od nas - upozorio je Grubišić.

Miroslav Tuđman (HDZ) smatra kako bi prijedlog zakona trebalo upotpuniti.

- Postojeći sustav daje šansu ili mogućnost parlamentarnog nadzora nad praćenjem, odnosno zahtjevima za telefonsko praćenje sigurnosnih službi ali ne i policije.

Policija postavlja 90 posto zahtjeva za praćenje telefonskih razgovora što je negdje prošlu godinu iznosilo oko 40.000 brojeva, ali na tim nema niti parlamentarnoga nadzora niti putem odbora, niti putem nekih drugih mehanizama - rekao je Tuđman.

Sabor će raspravljati o slanju vojnika u operacije NATO-a

Hrvatski sabor će u nastavku sjednice u petak razmatrati prijedlog odluke prema kojoj bi se u sljedeće tri godine pripadnici OSRH-a, koji su u zapovjednoj strukturi NATO-a, po potrebi mogli uputiti u operacije NATO-a u inozemstvu. 

Zastupnici će razmotriti i prijedlog izmjena Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH kojim Klub HDSSB-a želi ograničiti mandat ravnatelja SOA-e na najviše dva uzastopna mandata od četiri godine. 

- Dugotrajniji boravak na mjestu ravnatelja kreira ozračje u kojemu se u rukama jedne osobe koncentrira iznimno velika moć, koju je, u državi koja gradi svoj demokratski identitet i sustav vrijednosti, moguće prilično lako zlouporabiti - tvrde HDSSB-ovci u svojem obrazloženju. 

Na kraju radnog tjedna Sabor će glasovati o raspravljenim točkama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je
Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom