Obavijesti

News

Komentari 29

Sabor HDSSB-a: Glavaševa stranka izabire novo vodstvo

Sabor HDSSB-a: Glavaševa stranka izabire novo vodstvo
4

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin najavio je da će se predsjednik i potpredsjednik stranke te članovi Predsjedništva birati tajnim glasovanjem

VIDEO

U vremenu iza nas imali smo loših perioda i loših rezultata. Imali smo pokušaj neuspjelog stranačkog puča i to nam nije trebalo. Nekolicina naših članova koji su poveli taj puč, naštetili su stranci, ali siguran sam da će program i ideja HDSSB-a živjeti i dalje. Svi političari i sve stranke u Osijeku moraju biti jedan tim u stvaranju bolje života našim ljudima u Slavoniji i Baranji, rekao je Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a na početku Izbornog Sabora HDSSB-a koji je održan u nedjelju u HNK.

Vulin je najavio preokret u radu stranke koja će biti usmjerena ka suradnji sa Vladom, a po prvi puta od osnutka HDSSB-a na njihovom je skupu, kao pozvani gost, bio i predstavnik HDZ-a Ivan Anušić, kao izaslanik Andreja Plenkovića. Među ostalim gostima bili su i drugi izaslanici političkih stranaka, pa tako i Anto Đapić. Na izbornom Saboru donešene su neke promjene Statuta stranke, a koje su proizašle iz iskustava koje je vodstvo ove stranke imalo pojavom pučista. Naime, smanjili su trajanje stegovnog postupka sa godinu dana na 60, smanjili su broj stranačkih tijela te ukinuli pravilo da predsjednik stranke sam bila članove predsjedništva. Od sada se oni sami kandidiraju na to mjesto. Sudionicima izbornog sabora ponuđeno je da glasaju za novog predsjednika stranke.

Dragan Vulin bio je jedini kandidat, ne svojom željom, kako je istaknuto, nego stoga što se nitko drugi nije prijavio za to mjesto. Nije bilo sumnje da će velikom većinom glasova, stoga, on biti odabran da još jedan mandat bude predsjednik HDSSB-a. Svoje zadovoljstvo tom činjenicom nije skrivao ni osnivač stranke Branimir Glavaš.

- Održali smo redovni 8. Izborni Sabor stranke i time  je zatvorena stranica sukoba i raskola unutar HDSSB-a. Izabranim novim vodstvom stranka će ponovo disati punim plućima i grabiti krupnim koracima u pripremama za predstojeće lokalne izbore. Činjenica da su nam na izborni Sabor došli izaslanici nekoliko političkih stranaka, pa tako i vladajuće HDZ-a, govori da u politici nikada ne smiješ reći nikad. To što su se ovi političari odazvali našem pozivu i došli na Sabor dematira sve one koji su osporavali i napadali dosadašnju politiku HDSSB-a imputirajući nam da vodimo politiku izolacije. Ovi su političari svojim dolaskom dali potporu i priznanje politici koju ima namjeru dalje voditi HDSSB. Danas potvrđujemo da smo ozbiljna, politički prihvatljiva stranka drugim političkim opcijama. Zadovoljan sam što smo prije mjesec i pol dana ušli i u parlamentarnu većinu - rekao je Glavaš istaknuvši kako ovim Saborom i službeno počinje njegovo polagano povlačenje iz politike, što je već ranije i najavio.

- Što se tiče mene osobno, stavio sam svoj saborski mandat u mirovanje kao doprinos i želji stabilizacije i funkcioniranja HDSSB-a u ovom proteklom turbulentom razdoblju. Želio sam pokazati da mi je stalo do toga da se stranka stabilizira, konsolidira i preboli unutarstranačke sukobe. Što će se dogoditi narednih mjeseci, o tome ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme. Osobno neću sudjelovati u lokalnim izborima, vrijeme je za novu mladu generaciju.  Ukoliko novom vodstvu HDSSB-a bude trebalo moju pomoć u pripremi lokalnih izbora, rado ću im se odazvati. U interesu mi je da HDSSB kao moje dijete prođe u daljnju političku budućnost i da bude ozbiljna i respektabilna politička stranka slijedećih desetljeće - dodao je.

Skup HDSSB-a u Osijeku: Intervju s Branimirom Glavašem Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata on Sunday, 15 January 2017


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.