Obavijesti

News

Komentari 0

Sabor imenovao nove članice komisije Kontrole javne nabave

Sabor imenovao nove članice komisije Kontrole javne nabave
1

Damjan Vucelić (Živi zid) ocijenio je kako javna nabava služi za izvlačenje sredstava kojima HDZ i SDP namiruju stranačke potrebe, te da se godišnje kroz javnu nabavu godišnje izvuče više od 10 milijardi kuna

VIDEO

Hrvatski sabor raspravio je u srijedu Vladin prijedlog razrješenja članica Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave Rožike Gužvanj i Karmele Dešković, te imenovanje Jasnice Lozo i ponovno Karmele Dešković na novi mandat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:38

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Nataša Mikuš Žigman obrazložila je prijedlog navodeći kako je je dosadašnjim članicama Državne komisije Rožiki Gužvanj i Karmeli Dešković istekao mandat, pa je Vlada utvrdila prijedlog odluke o imenovanju Jasnice Lozo i Karmele Dešković.

Istaknula je da su imenovanja predložena na temelju stručnosti, profesionalnosti i iskustva kandidatkinja. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave primjer je korektnosti i ispravnosti rada, rekla je Mikuš Žigman.

Sabor je raspravio Prijedlog izmjena Zakona o osiguranju
Sabor je raspravio Prijedlog izmjena Zakona o osiguranju

Opovrgnula je tvrdnje zastupnika Mire Bulja (Most) da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preko članice Kluba zastupnika svoje Stranke rada i solidarnosti i bivše SDP-ovke Milanke Opačić utječe na rad Komisije u zamjenu za potporu Vladi Andreja Plenkovića.   

Damjan Vucelić (Živi zid) ocijenio je kako javna nabava služi za izvlačenje sredstava kojima HDZ i SDP namiruju stranačke potrebe, te da se godišnje kroz javnu nabavu godišnje izvuče više od 10 milijardi kuna.

Živi zid: Zakoni su napravljeni od kriminalaca za kriminalce

Zaobilazi se Zakon o javnoj nabavi i Komisija za kontrolu postupaka javne nabave, tvrdi Vucelić i optužuje da su zakoni napravljeni od kriminalaca za kriminalce.

Napominje da je Živi zid kazneno prijavio gradonačelnika Bandića zbog netransparentnog odabira izvođača za obnovu dječjih igrališta.

Grmoja: 'Sabor će se raspustiti u ponedjeljak zbog izbora...'
Grmoja: 'Sabor će se raspustiti u ponedjeljak zbog izbora...'

Zastupnici su raspravili i prijedlog izmjena Zakona o slobodnim zonama, kojima se nastoji unaprijediti gospodarsko okruženje za poslovanje slobodnih zona u Hrvatskoj kroz ukidanje obveze plaćanja naknade za koncesiju za njihovo osnivanje.

Zakon se, obrazlaže Vlada, predlaže polazeći s jedne strane od činjenice trajno umanjene atraktivnosti instituta slobodnih zona nakon ulaska RH u EU, a s druge strane od recentnih nepovoljnih tržišnih uvjeta uzrokovanih epidemijom koronavirusa.

Taj se  događaj nije mogao predvidjeti i na koji se nije moglo utjecati, a narušava redovnu gospodarsku aktivnost i prijeti uzrokovati gospodarsku štetu, naglasio je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Zdenko Lucić.

Kao posljedice koje se očekuju izmjenama zakona naveo je očuvanje gospodarskih aktivnosti tvrtki, korisnika koncesija za osnivanje slobodnih zona i tvrtki, korisnika slobodnih zona te očuvanje radnih mjesta u tim tvrtkama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...