Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Sabor je odgodio glasovanje o kandidatkinji za DIP do lipnja

Zastupnici Glasa Anka Mrak Taritaš i SDP-a Arsen Bauk ustvrdili su u srijedu kako HDZ protuzakonito želi prisvojiti oporbeno mjesto u Državnom izbornom povjerenstvu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
7 komentara

Imenovanje Ivane Belec za članicu Državnog izbornog povjerenstva (DIP) predsjednik Sabora Gordan Jandroković odlučio je odgoditi dok ne završe izbori za Europski parlament.

- S obzirom da je započela izborna kampanja i da ne želim da se baci sjena na rad DIP-a, odluku o izboru članice DIP-a donijet ćemo nakon izbora za Europski parlament, naglasio je Jandroković.

Podsjetimo, zastupnici Glasa Anka Mrak Taritaš i SDP-a Arsen Bauk ustvrdili su u srijedu kako HDZ protuzakonito želi prisvojiti oporbeno mjesto u Državnom izbornom povjerenstvu koje mu ne pripada, budući da se u njemu već nalaze tri člana iz kvote vladajućih, a upražnjeno je jedno mjesto koje pripada oporbi, no da unatoč tome HDZ predlaže svog kandidata.

Zastupnici će se okupiti još sutra, a onda idu na uskrsni odmor koji će trajati do 24. travnja. 

PRVO UPOZORENJE DIP-A 'Sankcija za Marasa nije nužna, vidjet ćemo dalje kako će biti'

Dan u Saboru obilježila je prijava Gordana Marasa DIP-u zbog naljepnice za EU izbore. Prijavio ga je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. 

- Predsjednik Sabora Vas je prijavio DIP-u, poručio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner Marasu koji je negodovao što mu se ne dopušta držati na klupi laptop sa promidžbenim sloganom, te što mu je zbog toga ranije oduzeta riječ.

Zagreb: Sukob Radina i Marasa koji nije želio ukloniti laptop s predizbornim sloganom CIRKUS U SABORU Gordan Maras prijavljen DIP-u zbog - naljepnice na računalu!

Maras naime već duže vrijeme u sabornicu dolazi s računalom na kojem je naljepnica s njegovim sloganom za izbore za Europski parlament, no kako je počela izborna kampanja Jandroković je jutros upozorio zastupnike da ne smiju  u sabornici isticati promidžbene materijale odnosno imati povlašteni položaj u odnosu na druge sudionike, što je razljutilo Marasa.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message