Obavijesti

News

Komentari 0

Sabor kroz četiri godine ispunio sve želje Sanadera

Sabor kroz četiri godine ispunio sve želje Sanadera
4

Vrijeđali su se, psovali i međusobno optuživali. Ipak, Šeks je pohvalio zastupnike i teška je srca zatražio glasovanje o raspuštanju Sabora

VIDEO

Jedan od poteza po kojim ćemo pamtiti ovaj saziv svakako je zakon o “nula promila”. Oporba je više puta bezuspješno tražila ukidanje te odredbe. Zastupnici su ukinuli vojni rok, povećali porodiljne naknade, zakonski uredili povrat duga umirovljenicima, a povećali su i braniteljska prava. U moru zakonskih prijedloga našlo se mjesta i za rasprave o vrućim i aktualnim temama. U nekoliko navrata oporba je, zbog gospodarskih i korupcijskih afera, tražila odgovornost, ali i izglasavanje nepovjerenja ministrima Damiru Polančecu, Branku Vukeliću i Ivici Kirinu. Žestoka rasprava vodila se i oko pitanja na koji način Hrvatska mora odgovoriti na sramotnu haašku presudu vukovarskim krvnicima, te o ribolovnom pojasu u Jadranu. Zastupnici su raspravljali o više od 500 zakona, što je, prema riječima Šeksa, europski rekord. Tijekom rasprava nisu izostale brojne optužbe, uvrede i svađe. Tako su se mogli čuti i prijedlozi za samovješanje. Nekim zastupnicima omakle su se psovke, neki su znali pridrijemati u klupi, pa čak i zahrkati. Nije rijetkost da je sabornica zjapila poluprazna, a predsjedavajući molio zastupnike da ostanu na glasanju. U sjećanju će svakako ostati i spačka HDZ-ova Stjepana Fiolića. Novinarima i kolegama “podvalio” je priču da mu je punica rodila u poznoj dobi.


PERO KOVAČEVIĆ - REKORDER U JAVLJANJU ZA RIJEČ
HSP-ov zastupnik Pero Kovačević u Saboru je govorio više od 1000 puta, a oko 400 puta javljao se za ispravke netočnih navoda. Slijede ga SDP-ovci Ingrid Antičević Marinović i Nenad Stazić, IDS-ov Damir Kajin, te HDZ-ov Krunoslav Markovinović. Među najtišima bili su sportaši Mirko Filipović i Perica Bukić, koji su se zajedno za riječ javljali samo 20-ak puta.


ŠEKS JE TEŠKA SRCA RASPUSTIO SABOR
Predsjednik Sabora Vladimir Šeks dojmljivo je odradio svoj posao u petom sazivu Sabora. Monotoniju rasprava razbijao je brojnim opaskama i vrckavim izjavama, ali imao je autoritativan nastup prema svim zastupnicima koji su prevršili mjeru. Osim što je na sjednicama poput semafora pokazivao rezultat hrvatske vaterpolske reprezentacije, ostat će upamćen i po recitiranju četničke pjesmice “Telegrafske žice bruje...” Šeks je na kraju mandata pohvalio sve zastupnike.

TOMAŠIĆ NISU ZAUSTAVILE NI PRIJETNJE NARKOMAFIJE
Nakon što je HSP-ova zastupnica Ruža Tomašić ukazala na pošast droge na Korčuli, počelo se odmatati klupko oko najvećeg dilera na tom otoku, Jakše Cvitanovića Cvika. Svoje stavove pokazala je i na hodnicima Sabora, opalivši pljusku zastupniku koji je komentirao njezine noge. Željko Ledinski iz HSS-a demantirao je priče da je on taj drznik.

24SATA MIJENJA ZAKONE
Redakcija 24sata je u travnju 2006. pokrenula veliku akciju za pomoć djeci s najtežim stupnjem invalidnosti. Akciju smo započeli pričom o Dijani Aničić, majci koja skrbi o teško bolesnom sinu Duji (9), koji ima teško oštećenje mozga. Nakon njegove sedme godine izgubila je pravo na naknadu od 2000 kuna. Dan nakon objave, Vlada je podržala akciju i obećala promjenu sramotnog zakona. Akcija je prošla i u Saboru. Uslijedila je godina dana stalnih pritisaka na Vladu koja je samo deklarativno obećavala promjene. Nakon 485 dana borbe, Sabor je 13. srpnja izmijenio zakon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...