Obavijesti

News

Komentari 28

Sabor nestaje s ekrana: Gasili kamere dok su izvodili Burića

Sabor nestaje s ekrana: Gasili kamere dok su izvodili Burića
1

Tko će nam poslije Nove godine objasniti da je svemir heteroseksualan? Sabornici ne. Državni vrh zaključio je da im izravni prijenosi više nimalo ne odgovaraju

VIDEO

Poslije Nove godine izravni prijenos saborskih sjednica - najvećeg hrvatskog realityja ikad - trebao bi biti prošlost, a o radu saborskih zastupnika građani bi trebali biti informirani predvečer kroz polusatnu kroniku na javnoj televiziji. Izravno bi se prenosile samo rasprave o temama od javnog interesa, poput one o proračunu ili povjerenju Vladi.

Ovih mjeseci gledali smo prizore i slušali diskusije s mnogo adrenalina. Zadnji cirkuski prizor bilo je prisilno izbacivanje zastupnika HDSSB-a Dinka Burića koji je HDZ nazvao zločinačkom organizacijom i predložio im održavanje Sabora u Remetincu.

No Sabor se u više od dva desetljeća dugoj višestranačkoj povijesti naslušao provala i nagledao incidenata:

“Rojs je prstom nos mu dotakao.Da je njega šakom udario, ne bi više kruha okusio”.

Tako je Mile Krajina opisao Rojsov pokušaj obračuna s IDS-ovcem Dinom Debeljuhom, koji su snimile kamere. Zlatko Vitez jednom je Sabor nazvao kokošinjcem.

S HRT-a još nema službene potvrde.

- To je marginalizacija parlamentarizma ili da budem precizniji, prljava igra vodstva HRT-a s vodstvom države, kojoj u izbornoj godini očito ne odgovara da zastupnici sa saborske govornice iznose istinu o prilikama u ovoj zemlji - smatra Damir Kajin (IDS). Ana Lovrin (HDZ) voljela bi da se građane pita žele li ukidanje prijenosa ili ne. S druge strane, Nenad Stazić (SDP), koji je i čelnik saborskog Odbora za medije, pozdravlja ovu najavu:

- Meni to ne smeta. Ne odobravam ovaj ‘Big Brother’ kao najbolji način praćenja rada Sabora. Kvalitetne teme u pravilu se ne prenose, a u medijskim izvještajima prenose se uglavnom incidentne situacije - kaže Stazić.

Polusatna kronika za njega je kvalitetnije rješenje, a misli kako je upravo izravni prijenos pridonio percepciji da zastupnici ništa ne rade. Stao je u obranu kolega napominjući kako poluprazna sabornica ne znači da zastupnici nisu na radnome mjestu.    

Ugasili kamere dok su izvodili Burića

Tijekom rasprave o ukidanju imuniteta Ivi Sanaderu, Dinko Burić (HDSSB) nazvao je HDZ zločinačkom organizacijom. Kamere su bile ugašene dok ga straža nije izvela iz sabornice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi