Obavijesti

News

Komentari 40

Saborskom tajniku telefonom javili da naopako nosi masku

Saborskom tajniku telefonom javili da naopako nosi masku
1

Ivan Bukarica i u ovom će mandatu biti desna ruka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Na današnjoj sjednici prvo je naopako stavio zaštitnu masku, ali dobio je hitan poziv...

VIDEO

Tajnik plenarne sjednice desna je ruka predsjednika Sabora i uvijek na usluzi predsjedavajućima. Ivan Bukarica tu je dužnost obavljao u nekoliko saziva Sabora. I danas je sjeo na svoje mjesto s desne strane predsjednika Gordana Jandrokovića. Svi u sabornici, uključujući i njega, nosili su masku. No, u jednom trenutku zazvonio mu je telefon. Hitna dojava da naopako nosi masku...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ivan Bukarica nosi naopako masku 01:15

 

Bukarica je nakon poziva odmah skinuo masku, okrenuo je u rukama i vratio nazad na lice.

Iako priroda njegovog posla zahtjeva diskreciju, suzdržanost, upućenost u poslovnička pitanja, u nekoliko navrata na rasprave je reagirao mimikom lica ili dobacivanjem s predsjedničkog stola.

Tako ga je krajem 2016. godine zastupnik Ivan Pernar (Živi zid) optužio da ga je nazvao luđakom, no Gordan Maras (SDP) na Facebooku je tada objavio kako je njemu Bukarica rekao "Ti si luđi od njega" .

Prije dvije godine je isplazio jezik prema zastupniku MOST-a Miru Bulju.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

00:52

Za tajnika plenarne sjenice Bukarica je prvi puta imenovan u siječnju 2008. godine kada je predsjednik Sabora bio Luka Bebić (HDZ).

Voljom vladajuće većine zamijenio je Jadranku Blažević, koja je na tom mjestu provela 16 godina, što nije prošlo bez suza i protesta oporbe. Bukarica je ostao upamćen i po tome što je zapljeskao tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu i postao prvi tajnik kojemu se omakla stranačka pristranost.

Nakon što je vlast preuzela Kukuriku koalicija na mjesto tajnice plenarne sjednice vraćena je Jadranka Blažević, koja je u međuvremenu radila u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Bukarica je to vrijeme proveo na mjestu tajnika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Kad je Jadranka Blažević otišla u mirovinu, Bukarica se vratio za predsjednički stol u sabornici. Ovaj pravnik po struci rođeni je Sinjanin.

Pravničku karijeru započeo je u Jugovinilu, a bio je na vodećim pozicijama u splitskim tvrtkama. U Sabor dolazi 2004. godine i postaje načelnik Odjela za upravno-pravne i ostale poslove u Uredu za opće poslove Sabora i Vlade. 

Prema ranije dostupnoj imovinskoj kartici vidljivo je da mu je plaća kao zamjeniku tajnika Sabora iznosila 15.100 kuna neto odnosno 25.600 kuna bruto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...