News

Komentari 6

SAD će od inozemnih putnika zahtijevati da budu cijepljeni?

SAD će od inozemnih putnika zahtijevati da budu cijepljeni?

Vlasti moraju razmotriti i kakve će dokaze o cijepljenju prihvaćati i hoće li se priznavati cjepiva koja se koriste u nekim državama, a nisu odobrena u Sjedinjenim Američkim Državama

Bijela kuća u četvrtak je potvrdila da će u sklopu plana otvaranja granica za međunarodna putovanja od putnika iz inozemstva u SAD možda tražiti da budu cijepljeni.

Koordinator Bijele kuće za koronavirus Jeff Zients potvrdio je da međuagencijska radna skupina radi na planovima u kojima će se tražiti neka vrsta obaveznog cijepljenja za inozemne putnike. 

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je na odvojenoj konferenciji pak rekla da nije sigurna hoće li SAD tražiti obavezno cijepljenje. 

Priznala je da SAD ima nekonzistentnu politiku ulaska u državu jer je zabranjen za stanovnike nekih država s malim brojem, a dopušten za one iz zemalja s velikim brojem zaraženih. 

Bijela kuća je održala razgovara s aviokompanijama i drugim tvrtkama o tome kako implementirati obavezno cijepljenje. 

Vlasti moraju razmotriti i kakve će dokaze o cijepljenju prihvaćati i hoće li se priznavati cjepiva koja se koriste u nekim državama, a nisu odobrena u SAD-u.

SAD trenutno zabranjuje ulazak većini neameričkih građana koji su u posljednjih 14 dana bili u Ujedinjenom Kraljevstvu, 26 članica šengenskog prostora, Kini, Indiji, Južnoafričkoj Republici, Iranu i Brazilu. 

Najčitaniji članci