Obavijesti

News

Komentari 8

SAD: Dječak (8) zbog svinjske gripe u bolnici bio 480 dana

SAD: Dječak (8) zbog svinjske gripe u bolnici bio 480 dana
3

Dječaku su aparati čak 53 dana mijenjali pluća i srce koji su otkazali, kao i bubrezi. Dva rođendana i Božića proslavio je u bolnici. Imao je čak 10 operacija

VIDEO

Robert Maddox V. (8), koji je zbog svinjske gripe u dječjoj bolnici proveo 480 dana, prošlog tjedna je konačno pušten svojoj kući u u američkoj Louisiani. Dječak je imao deset operacija, dva rođendana i dva Božića proslavio je u bolnici. Medicinske sestre su ga od milja prozvale Buu jer ih je često plašio s plastičnim žoharima koje je skrivao među svoje bolničke plahte. Kada je izlazio iz bolnice, pripremili su mu zabavu.

- On je nevjerojatan dječak. Pomislili biste da će nakon što mu je skoro otpalo uho, nakon dva propuštena Božića i mnogih ožiljaka na tijelu, biti povučen ili na neki način drugačiji, no on ima divnu osobnost. On je šaljivac, rekao je glasnogovornik bolnice, Chris Price. 

U borbi za život dječak je ostao bez dijela rebara i više organa mu je bilo otkazalo. Čak 53 dana proveo je na uređaju 'umjetno srce i pluća'. Nije se smio ni pomaknuti zbog opasnosti da se neka cjevčica ne otkači i izazove krvarenje koje ga je moglo stajati života. Zbog toga je dobio rane od ležanja i gljivice koje su mu počele jesti meso na glavi i leđima. 

Buuova je borba počela deset dana prije njegova šestog rođendana, u studenom 2009. kada se s prijateljevog rođendana kući vratio s temperaturom od 40 stupnjeva Celzijusa. Počeo je povraćati te su ga roditelji odveli u bolnicu. Liječili su ga od upale pluća i vratili kući. No simptomi su ostali, pa je dječak opet vraćen u bolnicu. U kritičnom stanju su ga helikopterom prevezli u bolnicu u New Orleans. 

Virus mu je uništavao tijelo i organi su počeli otkazivati. Uređaji su zamijenili srce i pluća, dok mu je dijaliza olakšavala probleme s bubrezima. Cirkulacija mu je bila toliko slaba da su mu prsti na rukama i nogama pocrnili. Davali su mu lijekove za razrjeđivanje krvi te mu namjerno izazvali komu u nadi da će se tijelo početi oporavljati. Buu je u bolnici proveo ukupno 501 dan, samo u New Orleansu 480 dana. Njegovu oporavku dive se i liječnici.

- To testament o Buu. Testament o tome koliko je divan i kako je uspio savladati sve ovo što ne bi bilo moguće bez podrške njegov nevjerojatne obitelji, rekao je liječnik Constantine Dimitriades. Buu i dalje ide tri puta tjedno u bolnicu na dijalizu te će možda jednom morati i na transplantaciju bubrega. 

- Nismo uistinu shvaćali što se tamo događa, no Bog nam je dao vrijednu lekciju koja će ostati s nama cijeli život, rekao je Buuov tata Robert Maddox IV, a prenosi Daily Mail

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.