Obavijesti

News

Sad ga vidiš, a sad ga ne vidiš! Drveni most bez dozvole nestao preko noći nakon teksta 24sata

Sad ga vidiš, a sad ga ne vidiš! Drveni most bez dozvole nestao preko noći nakon teksta 24sata
2

Susjedi su rekli da je most izgradio lokalni stolar da si napravi prečac do svoje kuće. Nakon što smo u ponedjeljak snimili most i objavili priču, u petak ga već nije bilo

VIDEO

Društvene mreže pomrsile su planove lukavom stanovniku Ivanić Grada koji je bez ikakvog dopuštenja odlučio sagraditi drveni most do svoje kuće. Nakon što je u javnost dospjelo njegovo arhitektonsko djelo te se doznalo da je most bespravno sagrađen, doznali smo da je u međuvremenu isti uklonjen.. Međutim, nismo uspjeli doći do gradskih vlasti kako bi nam otkrili tko je uklonio sporni most. Most je nedavno osvanuo kraj ušća Žeravinca u Lonju u Ivanić Gradu, a gradske vlasti tad su tvrdile da ne znaju išta o tome.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Most 01:03

Dodajmo kako su naši reporteri proteklog tjedna bili u Ivanić Gradu, gdje su tad još zatekli most koji se na jednoj strani spajao na novoizgrađenu gradsku šetnicu, a s druge strane vodio je put do samo jedne kuće. Do kuće tad nismo mogli jer su vrata bila zatvorena, a tamo su bili samo građevinski radnici koji su dovršavali kuću do koje vodi drveni most. Susjedi su nam potvrdili da je to kuća poznatog stolara, ali da nisu vidjeli tko je sagradio most. Kažu da je tamo odnedavno, ali i da nemaju ništa protiv njega.

Grad nije znao za most

- Nema ga tko drugi izgraditi, to je bio susjed. Pa vidite da je to tamo njegova kuća. Ma ne znam. Mi nemamo ništa s tim - odmahuje nam rukom jedan od susjeda.

Novonastalom situacijom iznenađeni su i u gradskoj upravi.

- Za slučaj smo saznali preko društvenih mreža. Grad Ivanić Grad nije sudjelovao u gradnji mosta niti zna tko ga je izradio niti je itko službeno tražio od Grada dopuštenje za nešto takvo. No i da jesu, navedeno područje nije u ingerenciji Grada, nego Hrvatskih voda te samo oni mogu reagirati u ovom slučaju - rekli su nam tad iz gradske uprave i dodali kako se pokušavaju koordinirati s Hrvatskim vodama.

- Kako smo rekli, mi ne možemo djelovati niti naše komunalne službe. Iako službeno nismo dobili nikakvu prijavu, odlučili smo provjeriti o čemu se radi te radimo na komunikaciji s Hrvatskim vodama kako bismo provjerili o čemu se ovdje točno radi. Istina je da smo mi izgradili gradsku šetnicu, ali most nije bio u našem projektu - dodali su iz Grada, a iz Hrvatskih voda nisu odgovorili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sagradio privatni most do kuće u Ivanić Gradu. Susjedi šute, iz grada tvrde: 'Nismo nadležni' 00:59

- Most je sagrađen prije 1962., pa ne treba nikakve dozvole. Ništa vi ne brinite, pa u Hrvatskoj smo. Znate da je u našoj zemlji sve po propisima i sve po zakonu - sarkastičan je stariji mještanin Ivanić Grada, kojega smo zatekli u centru grada.

Ivanić Grad: Ilegalno sagrađeni drveni most

Drugi sugovornik zaključio je da mu ne smeta most, ali da je mogao biti veći da ga svi mogu koristiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa