News

Komentari 138

SAD najavio nove sankcije Rusiji 'Ako iskoriste nuklearno oružje odlučno ćemo im odgovoriti'

SAD najavio nove sankcije Rusiji 'Ako iskoriste nuklearno oružje odlučno ćemo im odgovoriti'

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Jake Sullivan tvrdi da će Rusija imati katastrofalne posljedice ako odluči koristiti nuklearno oružje

Ako Rusija prijeđe tu granicu bit će katastrofalnih posljedica. SAD će odlučno odgovoriti. Preko privatnih kanala detaljno smo iznijeli što bi to značilo, rekao je u ponedjeljak savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Jake Sullivan za NBC.

Sullivan je najavio i nove sankcije protiv Rusije ako ruska Vlada usvoji referendume o pripajanju ukrajinskih teritorija Rusiji. - Posljedica će biti, a to će uključivati dodatne jače sankcije i to protiv kompanija i entiteta izvan Rusije koji podržavaju ruski vojni stroj ili ove lažne referendume - rekao je Sullivan naglasivši da su lideri G7 zemalja već objavili da će SAD uskoro iznijeti detalje.

- Želimo naglasiti da će biti katastrofalnih posljedica, ali ne ulaziti u retoričku raspravu. Dakle, Rusi razumiju gdje smo, mi razumijemo gdje smo, planiramo za svaku nepredviđenu situaciju i učinit ćemo što je potrebno da Rusiju odvratimo od ovog koraka. A ako to učine, mi ćemo odgovoriti odlučno - kazao je Sullivan tvrdeći da je SAD spreman za svaku situaciju.

Najčitaniji članci