News

Komentari 0

SAD traži od G20 država da se dogovore oko minimalnog globalnog poreza na dobit

SAD traži od G20 država da se dogovore oko minimalnog globalnog poreza na dobit

U razgovoru s Von der Leyen, Biden je također izrazio "snažnu podršku" za nastavak pristupnog procesa zemalja zapadnog Balkana, rečeno je u priopćenju

Američki predsjednik Joe Biden je u razgovoru s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen u ponedjeljak naglasio važnost "ujednačavanja sustava međunarodnog oporezivanja", priopćila je Bijela kuća. 

SAD traži od G20 zemalja da na samitu krajem mjeseca postignu politički sporazum o minimalnom globalnom porezu na dobit.

U razgovoru s Von der Leyen, Biden je također izrazio "snažnu podršku" za nastavak pristupnog procesa zemalja zapadnog Balkana, rečeno je u priopćenju.

Čelnici EU-a i balkanskih zemalja sastat će se u srijedu da rasprave buduće članstvo za šest balkanskih zemalja: Srbiju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Sjevernu Makedoniju.

Deklaracija samita će utvrditi garanciju Europske unije o budućem članstvu šest zemalja, rekla su u ponedjeljak dva EU dužnosnika.

Bogate sjeverne EU članice strahuju od ponavljanja scenarija brzog pristupa Rumunjske i Bugarske 2007. godine te loše upravljane migracije istočnoeuropskih radnika u Britaniju koja je mnoge Britance okrenula protiv Europske unije.

Najčitaniji članci