Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Sada je izašao iz kaveza': DJ je otišao umrijeti u Švicarsku...

Talijan Fabiano Antoniani je bio DJ, putovao je, plesao, vozio motocikl. 2014. je teško nastradao u nesreći. Tražio je talijansku vladu da mu omogući eutanaziju, no nije dobio odgovor

Foto: Screenshot
82 komentara

Talijan Fabiano Antoniani nekoliko dana nakon svojeg 40. rođendana došao je u bolnicu u Švicarsku gdje su ga eutanazirali. S njim su bili majka, zaručnica i nekoliko njegovih prijatelja. 

- Konačno sam stigao u Švicarsku, ali svojom snagom, a ne uz pomoć države - bio je jedan od posljednjih komentara mladog Talijana. 

Fabiano je prije živio "punim plućima". Radio je kao DJ, plesao, vozio motocikl, putovao. 2014. godine doživio je tešku prometnu nesreću nakon koje je ostao slijep i tetraplegičar. Zbog toga je vlastima uputio nekoliko apela u kojima je tražio da ga "oslobode iz kaveza". Obratio se i talijanskom predsjedniku Sergiju Mattarelli. Njegovu želju izgovorila je njegova zaručnica Valeria jer Fabiano jako teško govorio.

Pozivali su predsjednika da intervenira i da se zakon o eutanaziji proglasi legalnim. No ništa se nije dogodilo. Marco Cappato, iz udruge koja se zalaže za pravo na eutanaziju u Italiji, otišao je u Švicarsku zajedno s Fabianom. 


- Hvala ti Fabo. Fabo je umro u 11.40 sati. Slijedio je zakone zemlje koja nije bila njegova - objavio je Cappato u ponedjeljak na Facebooku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message