News

Komentari 14

Sadašnji i bivši bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Glavaš i Mamić pozirali u Hercegovini

Sadašnji i bivši bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Glavaš i Mamić pozirali u Hercegovini

Već je poznato da Branimir Glavaš na svom facebook profilu voli provocirati javnost svojim objavama, a fotografija koju je objavio sinoć, snimljena na terasi uz bazen njegove kuće u Drinovcima, izazvala je salve komentara - podrške...

"Zdravko Mamić nije tajno došao k meni u Drinovce, nego javno i prijateljski. Zdravko je moj veliki prijatelj i nismo uopće razgovarali o transferu nogometaša Domagoja Vide iz Osijeka u Dinamo, nego mi je Zdravko došao novčano pomoći kako bih završio gradnju obiteljske kuće u Drinovcima" rekao je novinarima 2009. godine Branimir Glavaš koji je tada već bio 'u bijegu' od hrvatskog pravosuđa.

Otprilike u istoj situaciji kao danas Zdravko Mamić. Znakovito je da su se jučer njih dvojica ponovo sastali u Drinovcima, na prijateljskoj večeri uz bazen u Glavaševoj kući, ali su ovoga puta razgovarali o transferu nogometaša, a možda i o vraćanju ovog ranije posuđenog novca. Naime, sada Mamić gradi svoju obiteljsku kuću u Hercegovini pa je došao Glavašu u goste kako bi ga eventualno podsjetio da mu je svojevremeno pomogao oko (financijskog) problema kojega možda sada i on ima.

"Ugodno večernje druženje i dogovor o prvom transferu ua mog unuka Bornu. Samo je dilema Dinamo, Bayern ili PSG.." napisao je Glavaš ispod fotografije s Mamićem i unukom Bornom snimljenom jučer u njegovoj kući u Drinovcima. "Nisam ga vidio dvije godine i obradovao me je njegov posjet" rekao nam je.

Ta je objava na Glavaševom facebooku izazvala salve komentara na račun druženja dvojice prijatelja koji, eto, dijele istu sudbinu odbjeglih hrvatskih kažnjenika, a mahom su to komentari oni koji ih podržavaju. Glavaš je pravnik, politički doajen, s brojnim sudskim ali i političkim utakmicama 'u nogama', i kao takav je zasigurno mogao dati Mamiću pokoji koristan savjet, posebice sada kada je veliko pitanje hoće li Zdravko Mamić ipak biti izručen Hrvatskoj.

 

Najčitaniji članci