Obavijesti

News

Komentari 29

Sakupljali novac za stipendije mladih studenata Vukovaraca

Sakupljali novac za stipendije mladih studenata Vukovaraca
7

Vukovar ima priliku da postane šampion suživota, pomirbe i napretka. Za takav cilj nema boljeg alata od ulaganja u budućnost, ulaganja u ljude i njihovo obrazovanje

VIDEO

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića danas je u velikoj dvorani Dvorca Eltz u Vukovaru održana humanitarna večera pod nazivom Za akademsku budućnost Vukovara. Čelnici Vukovara, koji su i inicirali održavanje večere, na ovaj način žele osigurati sredstva za stipendije namijenjene studentima iz Vukovara, piše Večernji list.

- Vukovar ima priliku da postane šampion suživota, pomirbe i napretka. Za takav cilj nema boljeg alata od ulaganja u budućnost, ulaganja u ljude i njihovo obrazovanje - rekao je Josipović obraćajući se okupljenim gostima. Među brojnim okupljenim gostima bio je i Nenad Stazić kao izaslanik predsjednika Sabora Josipa Leke.

On je ponavljajući riječi generala Ante Gotovine da je rat završen i da se svi zajedno trebamo okrenuti budućnosti rekao i kako 21 godinu poslije ratne tragedije Vukovara nikad nitko više na ovim prostorima neće osvajati puškom niti će biti samim tim potrebno oružje da bi se oslobodili.

- Neće se više nitko oslobađati oružjem nego samo znanjem i obrazovanjem. Samo čovjek koji je obrazovan istinski je slobodan čovjek - poručio je Stazić. Na humanitarnoj večeri okupilo se 186 osoba iz cijele Hrvatske među kojima je bilo političara, gospodarstvenika, saborskih zastupnika, ministara, veleposlanika, predstavnika osiguravajućih kuća, banaka, poznatih tvrtki…

Među okupljenima su bili i Luisa Vinton, stalna predstavnica UNDP-a u RH, i šef Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren. Svi oni su svojim prisustvom na večeri kao i donacijama prikupili dio sredstava potrebnih za stipendiranje vukovarskih studenata u ovoj akademskoj godini. Prema podacima iz gradske uprave za ovu godinu zahtjeve za stipendije podnijelo je 180 studenata za što je potrebno osigurati oko 3,5 milijuna kuna.

- Od kako sam gradonačelnik Vukovara svi studenti koji su podnijeli zahtjev za stipendiranje stipendije su i dobili. Dio je osiguravan kroz akciju Solidarnost za Vukovar od raznih tvrtki, gradova i općina a dio iz gradskoga proračuna - rekao je Sabo. Dodao je kako je na ovu zamisao došao razmišljajući kako prosječna vukovarska obitelj s plaćom od 3.500 kuna ne može financirati školovanje svoje djece.

- Takvim obiteljima jedino je bilo preostati odustati od školovanja svoje djece. Zato smo u gradskoj upravi odlučili da svi Vukovarci koji podnesu zahtjev za stipendiranje stipendije i dobiju. Isto tako vukovarski srednjoškolci i studenti imaju besplatan prijevoz na području Vukovarsko - srijemske i Osječko - baranjske županije - rekao je Sabo zahvaljujući svima koji su do sada pomagali ovu akciju kao i one koji će to činiti i ubuduće. Večeras je otvoren i poseban telefon za sve građane koji i pozivom na broj 060 90 81 mogu pomoći lakšoj realizaciji akcije. Ovaj broj će biti otvoren do 20. studenog. Pozivom na ovaj broj akciji za akademsku budućnost Vukovara donira se 6,25 kuna s PDV-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu