Obavijesti

News

Komentari 147

Šalje pisma u kojima se hvali uspjesima, o promašajima šuti

Šalje pisma u kojima se hvali uspjesima, o promašajima šuti
1

Milanović niže svoje uspjehe i u pismu se obraća imenom i kao premijer, ali u Vladi se ograđuju i sve prebacuju na SDP koji pak tvrdi da nisu zlorabili adrese birača

VIDEO

Želim odvojiti malo vremena i osobno Vam se obratiti kao premijer i predsjednik SDP-a, a ponajprije kao Vaš sugrađanin.

Tako Zoran Milanović počinje vrlo personalizirano pismo u kojem broji svoje uspjehe. Nema uobičajenih kurtoaznih uvoda poput “dragi”, “poštovani”, “cijenjeni” ili obraćanja prezimenom. Kao da su stari prijatelji, pisma primjerice počinje: Ivane, Marija, Vedrana, Josipe...

Nema ni puno pobrojenih uspjeha. Najvećim smatra otpis dugova za 60.000 građana iako je zasad za otpis prijavljeno njih tri puta manje. Kaže da su zaštitili i 10.000 obitelji od promjena tečaja švicarskog franka, povećali iznos minimalne plaće, osigurali veće plaće i uskladili mirovine.

Hvali se i da su kroz Garancije za mlade smanjili nezaposlene za 40.000 osoba.

- Možda zvučim dosadno, ali fiskalizacijom smo uveli red u naplatu prihoda, a to znači više novca za vaše škole, bolnice, vrtiće... - piše Milanović.

Nije propustio istaknuti da su zatekli “pokradenu, zapuštenu i neurednu zemlju u kojoj su siromaštvo i nezaposlenost uzimali sve više maha”.

Upada u oči da je većina mjera kojima se pohvalio donesena u zadnjih godinu dana.

Nije ni spomenuo pad gospodarstva, povećanje PDV-a, nameta poput trošarina...

- Hrvatska danas ima odgovornu i racionalnu vlast koja je tu radi građana, koja za njih radi i koja ih poštuje. Dok sam ja premijer, zalagat ću se da svaki euro koji dobijemo iz Europe iskoristimo za kreiranje novih radnih mjesta - opisuje sebe Zoran Milanović.

Iako se predstavlja kao premijer, iz Vlade su rekli da oni nemaju veze s pismom, nego da se obratimo SDP-u. Tajnik Igor Dragovan je potvrdio da su oni slali pisma, ali nije rekao koliko.

Barem dvoje ljudi koji su dobili pismo i koji su nam se javili nisu članovi SDP-a niti njihovi birači. Otkud onda podaci?

- Poštovali smo sve zakonske odredbe i podaci nisu protupropisno korišteni. Stranka komunicira sa svojim biračima kao i ranijih godina. Ovo nije ni prvo ni posljednje pismo - sve je što je htio reći Dragovan.

Zbog zlouporabe podataka već je ranije Agencija za zaštitu osobnih podataka zabranila pisma Milanu Bandiću ili Radimiru Čačiću. Koristili su nedopuštene baze pa su znali i tko je nezaposlen. Andro Vlahušić je u Dubrovniku uzeo podatke iz bolnice u kojoj radi, napominju u GONG-u. Dragan Zelić kaže kako su pisma siva zona.

- Stranke imaju pravo dobiti popis birača prije izbora s adresama. Cilj zakona je bio da se provjere popisi, a ne vodi marketinška kampanja. No nije zabranjeno ako se birač ne izdvaja po nacionalnosti, socijalnom statusu i slično - kaže Zelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 147

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti