Obavijesti

News

Komentari 37

Sam izračunao: Orešković za ljetovanje uplatio 18.132 kune

Sam izračunao: Orešković za ljetovanje uplatio 18.132 kune
1

Noćenje u MUP-ovoj vili za Oreškoviće je bilo besplatno, a koliko su pojeli i popili oni su sami izračunali. Bivši premijer je navodno državu optužio da ga je pokušala prevariti

VIDEO

Bivši premijer Tihomir Orešković uplatio je u državni proračun za hranu i piće tijekom ljetovanja s obitelji u rezidenciji Costabella 18.132 kune, javlja Dnevnik.hr i dodaje kako je bivši premijer državu optužio da ga je pokušala prevariti i naplatiti više nego je potrošio. 

Naime, noćenje u MUP-ovoj vili za bivšeg premijera Tihomira Oreškovića i njegovu obitelj, bilo je besplatno, a hranu i piće Oreškovići su platili kao u skupljem hotelu. Samo su do troška, potvrđeno je u Vladi, došli svojom računicom.

No, i dalje nije poznato koliki su bili ukupni trošovi ljetovanja. Procjene su bile da je riječ o 100.000 kuna, a u Vladi tvrde da su u to uključeni i troškovi čišćenja i osiguranja.

Kako piše Dnevnik.hr, Orešković je višekratno tražio detaljnu specifikaciju troškova za sebe i članove obitelji u vili Costabella. Prije završetka obnašanja dužnosti predsjednika vlade, uplatio je u državni proračun spomenuti iznos od 18.132 kune. 

Orešković je od AKD-a, tvrtke koja brine o vili i podmiruje njezine troškove, tražio detaljnu specifikaciju. No, iz svega se, tvrde u vladi, nije moglo vidjeti koliko je točno bio njihov trošak. Bivši premijer čak i sumnja u vjerodostojnost računa, koji su stigli od AKD-a. Pa i optužuje.  Iz troškova nije jasno tko je i što naručio, te jesu li računi odgovarali isporučenom, jer o tome nije vođena nikakva evidencija. Računi su ispostavljeni i za dane kada niti predsjednik Vlade niti njegova obitelj nisu koristili vilu.

No, prema ugovoru Agencije za komercijalnu djelatnost i MUP-a ne mogu se odvojiti troškovi obitelji Orešković od ostalih troškova.  

Kako se to više ne bi ponavljalo, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić inicirao je izmjenu ugovornih odnosa između AKD-a i MUP-a prema kojem bi ubuduće gosti vila svoje troškove izravno plaćali dobavljaču usluge za kojeg se odluče.

Nekadašnji premijer Milanović također je koristio vile u državnom vlasništvu za odmor, no on tvrdi da je itekako pazio da troškove hrane i pića plaćaju on i supruga.

- Za troškove moje obitelji ni na Hvaru ni u Costabelli ni jedna jedina kuna nije potrošena. Govorim o troškovima hrane i pića. Troškovi osiguranja su državni troškovi. O tome sam strogo vodio računa - rekao je novinarima.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu