Obavijesti

News

Komentari 57

Samohrana majka 4-ero djece sama izgradila kuću iz snova

Samohrana majka 4-ero djece sama izgradila kuću iz snova
7

Cara Brookins iz SAD-a se našla u teškoj životnoj situaciji. Odselila je od muža zlostavljača, kupila imanje i odlučila sama svojim rukama izgraditi kuću...

VIDEO

Cara Brookins (46) prodala je knjigu 'Kako je kuća izgradila obitelj' u više milijuna primjera u Americi. Postala je motivacijska govornica, a o njenom životu se snimio i film. Naime, Cara je sama izgradila kuću i inspririrala ljude diljem svijeta da uzmu 'život u svoje ruke'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

Cara je 2008. ostavila muža zlostavljača i zajedno sa svojih četvero djece, koji su tad imali 2, 7, 11 i 15 godina, odselila u malu kuću u Arkansasu. Prvotni plan joj je bio da kupi kuću, ali je ubrzo shvatila da joj to njene financijske mogućnosti neće dopustiti još dugo vremena. 

Jednog dana je prolazila kraj kuće koju je potpuno razorio tornado. Tada je dobila ideju da sama izgradi kuću. Cara nije znala apsolutno ništa o gradnji i građevinskom materijalu. Počela je istraživati na internetu i gledati YouTube videa. Pronašla je jeftino zemljište i digla kredit da kupi materijal. Tad je shvatila da nema više novca za radnike pa je počela raditi sama. a i djeca su joj pomagala.

- Kad sam krenula ulagati, nisam mogla odustati. Nisam imala dovoljno novca da ikome platim da mi pomogne - dodala je Cara. Zaposlila je tek jednog radnika koji joj je davao savjete, tvrdi Cara. Radila je i po 20 sati dnevno, dio na poslu, a dio na gradilištu.

Njen najstariji sin Drew je najviše pomogao majci. Pomogao joj je s papirologijom i sa fizičkim radovima. Kćeri su kuhale i donosile vodu, a maleni Roman je sve nadgledao.

U ožujku 2009. godine, nakon devet mjeseci napornog posla, Cara i njena djeca su uselili u novu peterosobnu kuću. Kuća ima i tri garažna mjesta i skladište. 

- Bili smo tim. Cijeli proces je povezao još više našu obitelj. Naučili smo da ništa nije nemoguće. Pronašli smo nadu - rekla je Cara.

- Svi su mislili da smo ludi. Mislim da osim djece, nitko na svijetu nije mislio da je ovo dobra ideja - našalila se Cara.

Poslije uspješnog projekta, Cara je napisala i knjigu koja je postala bestseller, a o njenom životu snimio se i holivudski fim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag