News

Komentari 24

Sanader: 'Ahmetović nema ni elementarno znanje o europskoj ni međunarodnoj politici'

Sanader: 'Ahmetović nema ni elementarno znanje o europskoj ni međunarodnoj politici'

Ahmetović se u srijedu osvrnula na govor premijera u Ukrajini te je kazala kako je ''Andrej Plenković paradni činovnik koji bi rješavao probleme u Ukrajini, a nije sposoban riješiti ih u svojoj zemlji''

HDZ-ovc Ante Sanader na društvenim je mrežama oštro kritizirao SDP-ovu Mirelu Ahmetović te za nju rekao da nema ''ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici''.

Ahmetović se u srijedu na N1 osvrnula na govor premijera u Ukrajini te je kazala kako je ''Andrej Plenković paradni činovnik koji bi rješavao probleme u Ukrajini, a nije sposoban riješiti ih u svojoj zemlji''. 

Ante Sanader povodom tih izjava oglasio se na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

''SDP - Sve Dublje Propadamo - i dalje mlati praznu slamu Gđa Mirela Ahmetović svojim današnjim izjavama da se predsjednik #VladaRH i HDZ-a Andrej Plenković „kao paradni činovnik bavi svjetskim problemima u Ukrajini”, ponovno pokazuje da nema čak ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa. Koje bi to po gospođi Ahmetović bilo alternativno stajalište Hrvatske o događanjima u Ukrajini, drugačije od onog kojeg su zastupali premijer Plenković i čelnici ostalih europskih zemalja na skupu u Kijevu?

Da Hrvatska podupire kršenje međunarodnog prava? Možda gđa Ahmetović podržava jednostranu aneksiju Krima, okupaciju Donetska i Luhanska te kršenje ljudskih prava? Možda zaboravlja ukrajinsku potporu Hrvatskoj tijekom velikosrpske agresije i okupacije? Budući da je dio naše zemlje bio privremeno okupiran, Hrvatska itekako razumije položaj Ukrajine te joj želi pomoći ekspertizom iz uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Uvijek se trebamo podsjetiti i toga da je Ukrajina među prvima priznala hrvatsku neovisnost, a to ćemo prijateljstvo i #solidarnost uvijek njegovati. A što se tiče plitke dosjetke da „Plenković ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji“, odgovaram da svatko tko nije zlonamjeran vidi puno toga: vidi Pelješki most, vidi osigurana rekordna EU sredstva za gospodarski oporavak Hrvatske, vidi sjajnu turističku sezonu, vidi očuvanje radnih mjesta u COVID-19 krizi zahvaljujući izdašnim mjerama naše Vlade, vidi kontinuirana povećanja mirovina i prosječne plaće…

No i to očito smeta gđi Ahmetović. Zašto? Pa zato što Socijaldemokratska partija ništa od toga nije ostvarila, osim što je bez ikakvih važnih ulaganja u budućnost Hrvatske uspjela zadužiti za nevjerojatnih 18 Peljeških mostova, što je povećala siromaštvo, povećala nezaposlenost, a plaće i mirovine su rasle pet put sporije nego danas.  Hrvatski građani nisu naivni i pamte, znaju tko je samo britak na jeziku, a tko radi i ima rezultate za dobrobit hrvatskih ljudi: uostalom svoje su jasno rekli na zadnjim izborima'', stoji u objavi. 

Najčitaniji članci