Obavijesti

News

Komentari 4

'Sanader je zdravstveno loše. Uvijek ću mu biti prijatelj...'

'Sanader je zdravstveno loše. Uvijek ću mu biti prijatelj...'

Operirao je kičmu, a znate kakvi su to bolovi. Prije toga je operirao koljeno. Bio je na rehabilitaciji no u ponedjeljak su ga vratili u Remetinec. Teško se kreće, ima konstantne bolove, otkrio je Bebić

VIDEO

Načelno nepravomoćne presude ne komentiram pa ne bih komentirao niti ovu, kaže nam nekadašnji predsjednik Sabora Luka Bebić koji je ostao jedan od rijetkih vjernih prijatelja Ivi Sanaderu.

Sanaderu osam godina, obitelji se oduzima novac, a HDZ mora platiti čak 18,1 milijun kuna
Sanaderu osam godina, obitelji se oduzima novac, a HDZ mora platiti čak 18,1 milijun kuna

Dodaje kako mu je bio i ostao prijatelj i da se to nikada neće promijeniti jer "postoje prijatelji koji su ti prijatelji samo onda kad ti sve ide u redu i kad si na nekom položaju i kad ti neće reći dobar dan".

Smatra da ljudi u Hrvatskoj znaju kako su mnogi agresori na Hrvatsku i ratni zločinci manje godina proveli u zatvoru od Sanadera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To možda nije za usporedbu, ali nije loše da se zna – rekao je.

Nepravomoćnu presudu ne želi komentirati jer kaže: "Čovjek u dvije rečenice ne može reći sve što bi htio, a opet u presudu se ne bih miješao ni na koji način." Ono što kao prijatelj dobro zna jest kako je danas Ivo Sanader.

- Zdravstveno je prilično loše. Operirao je kičmu, a znate kakvi su to bolovi. Prije toga je operirao koljeno. Bio je na rehabilitaciji no u ponedjeljak su ga vratili u Remetinec. Teško se kreće, ima konstantne bolove. Ima on i visoke godine, napunio je 68, a za čovjeka koji je proveo zadnjih šest godina u zatvoru to je dosta vremena. Posljedice na zdravlje su i očekivane – opisuje nam Bebić.

Fiolić: 'Nisam znao za presudu, ostavio sam to sve iza sebe...'
Fiolić: 'Nisam znao za presudu, ostavio sam to sve iza sebe...'

Kako je po nepravomoćnoj presudi Sanaderu dosuđeno osam godina zatvora, a odležao je barem šest, teoretski po ovom sudskom procesu bi mogao na slobodu za dvije godine.

No Bebić kaže: "Ne mogu se tomu nadati jer ima nekoliko presuda pa kad se to kumulativno procijeni, ne znam..."

Jedno je sigurno – u kakvim god se problemima našao Sanader, Bebić će za njega biti tu. Pitali smo ga koliko ga često posjećuje te kakva je sada procedura posjeta zbog pandemije.

- Nisam ga uspio posjetiti dok je bio na rehabilitaciji jer su ondje posjete zabranili. U zatvoru je sada stroži režim pa nisam niti tražio dopuštenje – rekao je. Otkrio nam je i da je prebolio koronu.

- Došao sam iz Dalmacije i tu sam se negdje zarazio. Pozitivan sam bio prije tri tjedna kao i supruga i kćer. Imao sam sve simptome. Nekih pet dana temperaturu, boli vas sve, ali evo sada je bolje. Supruga je čak i duže imala temperaturu. Upravo i zbog zaraze nigdje se ne krećemo  jer nema potrebe da nehotično nekome prenesemo. Naša doktorica prati našu situaciju, a mi nigdje ne idemo, a niti nas tko poziva – rekao nam je Bebić.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1