News

Komentari 43

Sanader može tražiti izlazak iz zatvora na kćerino vjenčanje

Sanader može tražiti izlazak iz zatvora na kćerino vjenčanje

Vrhovni sud odbacio je prijedlog obrane bivšeg premijera Ive Sanadera da ga se pusti na slobodu, ali iz istražnog zatvora mogao bi izaći na vjenčanje svoje kćeri Brune

Sanaderova obrana je Županijskom sudu u Zagrebu podnijela prijedlog za ukidanjem istražnog zatvora u kojem se bivši premijer našao nakon što je Vrhovni sud presudio u slučaju Planinska kaznu težu od pet godina zatvora. Zahtjev je odbačen, ali ipak postoji šansa da Ivo Sanader nakratko ipak izađe na slobodu.

Kako piše Jutarnji listBruna Sanader, najmlađa kći bivšeg hrvatskog premijera, udaje se iduće subote za dugogodišnjeg partnera Vedrana Vukadinovića, s kojim već nekoliko godina živi u Münchenu, a upoznali su se dok su zajedno pohađali zagrebačku IV. gimnaziju..

Navodno će se vjenčati u jednoj konobi na Hvaru.

Jurica Galoić/Pixsell

Ako Ivo Sanader želi ići na vjenčanje može zatražiti da mu se omogući privremeni izlazak iz Remetinca na sam dan vjenčanja. O tome bi prijedlogu odlučivala predsjednica vijeća Županijskog suda u Zagrebu koja ima u radu predmet Planinska po kojemu je Sanader završio iza rešetaka. Zakon omogućava da se pritvorenoj osobi omogući privremeni izlazak kada se radi o posebnim događajima vezanima uz užu obitelj. Bilo je više slučajeva kada su sudovi odobravali pojedinim pritvorenim osobama da odu na pogreb člana obitelji, ali obavezno pod nadzorom pravosudne policije.

Osim toga, otegotna okolnost prilikom razmatranja mogućeg zahtjeva je lokacija, jer se moraju osigurati odgovarajući uvjeti za prebacivanje zatvorenika iz Zagreba do Hvara i natrag. Županijski sud za sada nije zaprimio takav zahtjev.

 

Najčitaniji članci