Obavijesti

News

Komentari 68

Sanader: Opet mi podmeću, nisam radio za Hypo banku

Sanader: Opet mi podmeću, nisam radio za Hypo banku
1

Bivši premijer tvrdi kako su priče da je on dobio proviziju od Hypo-Alpe-Adria Banke laži koje se u javnost žele plasirati zbog predsjedničkih izbora

VIDEO

Najoštrije odbacujem lažne napise nekih medija da sam za nekakvo tobožnje posredovanje u poslovanju Hypo-Alpe-Adria Banke ikad dobio proviziju, niti je ta banka financirala HDZ-a, priopćio je počasni predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader. Dodao je kako je riječ o  zlonamjernim klevetama i lažima koje se već nekoliko puta pokušavaju plasirati u javnosti, uglavnom prije izbora. Vjeruje da netko takvim podmetanjima želi diskreditirati njega i njegovu stranku. Najavio je i da će oduzeti pravne mjere zbog hajke koju neki mediji vode protiv njega i njegove obitelji. Podsjetimo, austrijska novinska agencija APA objavila je tekst pod naslovom 'Šokantni detalji o poslovanju koruškog Hypa na Balkanu' u kojem 'otkriva' kako je Sanader od koruškog Hypa dobio 800.000 njemačkih maraka provizije pri posredovanju u kreditu vrijednom četiri milijuna maraka. Također su napisali kako je Hypo financirao izborne kampanje HDZ-a, te odobrio vrlo povoljne kredite zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. 'Glavni igrač Hypa na istoku zemlje bio je Branimir Glavaš', piše APA, dok je Vladimir Zagorec 'pod više nego sumnjivim okolnostima dobio kredite vrijedne 260 milijuna eura za poslova u Puli, Rovinju, Dubrovniku i na Hvaru'.
Austrijski ministar financija objavio je da će Austrija nacionalizirati Hypo banku i sanirati  gubitke od 1,5 milijardi eura.


BIANCA MATKOVIĆ: IZUZETNO CIJENIM KOSOR I SANADERA
Bianca Matković, ministrica bez portfelja poslala je priopćenje medijima u kojem tvrdi da nikada nije izjavila "Hvala Bogu da se šef vraća" što je prenio tjednik Nacional misleći pritom na Ivu Sanadera.
- Želim naglasiti da je taj navod neistinit jer nikada nisam rekla takvo što i takve lažne navode potpuno odbacujem - stoji u priopćenju ministrice Matković. Dodaje kako ona izuzetno cijeni predsjednicu HDZ-a i predsjednicu Vlade Jadranku Kosor kao i počasnog predsjednika Ivu Sanadera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku