Obavijesti

News

Komentari 41

Pogačić na sudu: Ivo Sanader nije nikome nametao zaključke

Pogačić na sudu: Ivo Sanader nije nikome nametao zaključke
5

Zdenka Pogačić je svjedočila u nastavku suđenja Ivi Sanaderu. Istaknula je kako je bila na sastancima u Ministarstvu gospodarstva vezanim za međudioničarski ugovor

VIDEO

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu zbog sumnji da je od Hernandija primio mito od 10 milijuna eura kako bi MOL dobio upravljačka prava u Ini u srijedu je svjedočila Zdenka Pogačić, bivša predstojnica Ureda za zakonodavstvo Vlade. Ispričala je kako je međudioničarski ugovor MOL-a i Ine došao u njen ured po nalogu Damira Polančeca, a vratili su ga nakon tehničkih preinaka. Pogačić je rekla i kako je bila na sastanku užeg kabineta Vlade, a kaže kako se o MOL-u nije glasovalo, već je svatko iznosio svoje mišljenje.

Na pitanje je li bila na sastancima u Ministarstvu gospodarstva o međudioničarskom ugovoru Pogačić je rekla da je. Ističe kako je njen Ured imao jako dobru suradnju s Polančecom. Osim nje, ondje su bili savjetnik Marković, ministar Ivan Šuker, Marina Matulović Dropulić, Polančecov tajnik kabineta, a kaže da druge tada nije poznavala. Kaže kako je kasnije doznala da su to bili Radošević, Dragić i Horaček. Dodaje kako je uvodni sastanak bio u zgradi Vlade.

Kako je Pogačić na suđenju rekla, nitko od okupljenih na sastanku užeg kabineta Vlade nije bio protiv međudioničarskog ugovora. Osim toga, istaknula je i kako Sanader nikome nije nametao nikakve zaključke. Kazala je i da je na sastancima u Vladi često sudjelovao Ivan Šuker, a rasprave je često obilježavala svađa između Šukera i Polančeca.

Predstojnica Ureda za zakonodavstvo Vlade kazala je kako nije bilo rokova do kada se međudioničarski ugovor mora zaključiti. Kaže da se na sjednici Vlade spomenulo kako se taj ugovor očekuje do 20. siječnja, jer treba vremena da se procijene parametri za plinsko poslovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam poznavala Radoševića iz Plinacra pa se ne mogu sjetiti tko je o tome raspravljao. Konačni prijedlozi dolazili su u dijelovima u naš ured, a konačna verzija došla je neposredno prije sjednice Vlade u siječnju - rekla je Pogačić. Na pitanje zna li tko je pregovarao s MOL-om Pogačić je rekla kako ne zna, ali zna da je pregovore vodio Polančec, kao i odvjetnički ured Marković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a