Obavijesti

News

Komentari 120

Sanader party: Vruće ljetne noći i dani na luksuznoj jahti

Sanader party: Vruće ljetne noći i dani na luksuznoj jahti
6

BIJEG IZ HRVATSKE: Ivina kći Petra objavila je na svojem Instagramu friške fotozapise ljetovanja s roditeljima. Vidi se kako obitelji Sanader ništa ne fali

VIDEO

Dinastija Sanader dobro živi. Petra, starija kći Ive Sanadera, bivšeg premijera i šefa HDZ-a, objavila je na svojem Instagramu seriju radosnih fotografija s ovogodišnjeg obiteljskog ljetovanja.

Svega tu ima. Fotki s proslavi mamina rođendana (gospođa Mirjana Sanader, ugledna arheologinja, profesorica i publicistica rođena je 25. srpnja 1954.), malo mladenačkog šepurenja na brodu i obali, ali i ponešto slobodnijih Petrinih selfieja koji, kako ona sama kaže, slave njezinu ženstvenost, oko čega se apsolutno slažemo.

Mondeno ljetovalište


Ipak, fotozapisi s proslave 62. rođendana gospođe Mirjane nekako su najzanimljiviji. Pravi joie de vivre razigranih kćeri s majkom dok u pozadini trepere svjetla ekskluzivnih ljetovališta talijanske zapadne obale. “Sanader djevojke plešu na mamin rođendan prošlog tjedna dok su dečki u pozadini DJ-evi”, napisala je egzaltirana Petra. Uz još pet prigodnih hashtageva koje prenosimo u izvornom obliku: #gettingdrunkwithparents#partytime#goodtimes#foreveryoung#familygoals.

A gdje je ćaća


Cure i mama Mirjana su bose (Sanaderove kćeri i žena znaju da tikovina ne trpi visoke pete, pa čak i najfinije kožne poplate talijanskih mokasina koje je Sanader tako često nosio). Plešu i veselo nazdravljaju na podatnoj tikovoj palubi luksuzne jahte. Istina, tate Sanadera nema na fotografijama obiteljskog krstarenja. Možda je iza kamere, isfrustriran lećama objektiva koji ga godinama u stopu prate. To ne bi čudilo jer on, unatoč tri sudska postupka koji se vode, ima u posjedu valjanu putovnicu. Hrvatska država, zaključili bismo po tome, sigurna je da ne namjerava pobjeći, kao što je to pokušao u prosincu 2010.


Bilo je to nakon otvaranja istrage zbog korupcije, a pokušao se ukrcati u avion za SAD u Munchenu. U Hrvatskoj je obitelji Sanader, zbog kaznenih postupaka i sudskih procesa, blokirana značajna pokretna i nepokretna imovina. Primjerice, na 12 bankovnih računa supruge i dvije kćeri zamrznuto je nešto više od 1,8 milijuna kuna u kešu. Ukupna vrijednost blokirane imovine Sanaderovih (bankovni računi, kuće, stanovi, poslovni prostori grobna mjesta, zemljišta...) približno je 20 milijuna kuna.

Sanader još nije dao suvisla objašnjenja oko sudski utvrđene razlike između obiteljskih prihoda i obiteljske imovine. Neki od procesa moraju se ponoviti jer su presude, u zanimljivim pravosudnim i političkim okolnostima, ukinute.

Misterij obiteljske imovine


Činjenica jest da je obitelj, nakon uhićenja Ive Sanadera, ostala bez dijela prihoda i imovine. No bilo bi dramatično pretjerivanje reći da nemaju od čega živjeti. Petra, navodno, zarađuje kao glumica u SAD-u, Bruna je liječnica u Njemačkoj, Mirjana ima plaću profesora na Filozofskom fakultetu, a dr. Ivo saborsku mirovinu. Uz ozbiljnu štednju i bez plaćanja troškova odvjetnika Prodanovića, Sloković i Suića, moguće je namaknuti za obiteljsko krstarenje.



Ljetovanje obitelji Sanader na jahti uz bajkovitu talijansku obalu sasvim će sigurno opet potaknuti nikad potvrđene priče o dobro skrivenom Sanaderovu novcu koji dosad nije pronađen. Nije ni pronađena famozna zbirka njegovih satova procijenjena na oko 200 tisuća eura (o tome ćemo ekskluzivno u jednom od sljedećih brojeva tjednika Express).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je